Любопитен ефект! Всички имаме нужда от достатъчно сън – това е

...
Любопитен ефект!
Всички имаме нужда от достатъчно сън – това е
Коментари Харесай

Ето какво ще стане с тялото ви, ако зимата спите с чорапи:

Любопитен резултат!

Всички имаме потребност от задоволително сън – това е значимо за здравето и кариерата и е изключително правилно в студения сезон, когато тялото ни е подложено на стрес от ниските температури.

Добрият сън в студа е от значително значение, защото по време на спане  тялото задейства регенеративните процеси, които са нужни за поддържане на здравето, написа Health Miracle Pedia.

Повечето хора схващат смисъла на съня и се усещат зле и депресирани, в случай че не спят задоволително.

Напоследък има доста известия от консуматори на обществените медии, че им е по-лесно да заспят, когато легнат по чорапи. Но за какво се случва това?

Нека се опитаме да разберем.

Спането с чорапи – положително или неприятно?

Разбира се, чорапите ще ви оказват помощ да заспите по-бързо, тъй като когато краката ви са топли, кръвоносните съдове в тях се уголемяват и тогава мозъкът получава сигнал, че е време за сън.

Знаете ли, че някои изследвания демонстрират връзка сред отпущането на крайниците (вазодилатация) и скоростта, с която заспивате?

Това значи, че разширението на кръвоносните съдове в краката ви ще ви накара да заспите съвсем незабавно.

Каква е изгодата, в случай че спите с чорапи?

Чорапите ще омекотят сухата кожа – някои хора може да открият, че се разсънват с напукани, сухи крака; изключително през зимните месеци, когато температурите падат. Това може да докара най-малко до естетически проблеми.

Забележка. Нанесете подобаващ хидратиращ крем за краката преди лягане и обуйте чисти памучни чорапи.

Помагат при Болестта на Рейно. Това е рядко заболяване, което визира кръвните кафези на човек и предизвиква несъразмерна реакция към мраз, което в тежки случаи може да докара до язви или некроза (смърт на тъканите).

Забележка. Спането в чорапи оказва помощ за контролиране на телесната температура, което е тъкмо това, което работи против това заболяване.

При кои случаи не би трябвало да се спи с чорапи:

Разказваме при какви случаи не е добре да си лягате с чорапи: 

Спането в топли чорапи от време на време може да докара до развиване на инфекции и да предизвика некроза.

На първо място, не би трябвало да носят чорапи през нощта тези, които имат нарушено кръвообращение. Става дума за хора с атеросклероза на долните крака. При това заболяване кръвта не доближава до краката. Кръвоснабдяването е нарушено, заради което защитните свойства на кожата на краката са понижени, вследствие на което могат да се образуват гъбични инфекции и да не се лекуват дълго време.

Не бива да спят в топли чорапи хора с диабет, защото кръвоносните съдове постоянно страдат от това заболяване. Носенето на чорапи през нощта при такива хора може да докара до незарастващи инфекции, а в най-лошия случай до гнойно-некротични болести.

Чорапите, които притискат кожата, могат да повлияят на човешката нервна система и да основат напрежение, дискомфорт, което ще попречи на съня. За бързо и удобно заспиване експертите предлагат тъкмо противоположното – да подадете краката си отдолу под завивките.

Още няколко трика за по-добър сън:

Вземете гореща вана преди лягане.
Три часа преди лягане не е нужно да ядете или пиете нищо (максимум – чаша вода).
Поставете вентилатор до леглото.
Изберете комфортно равнище на осветяване или цялостното му неявяване.

Надяваме се, че тази информация ще ви помогне да спите по-добре и най-сетне да се отървете от досадните зимни неразположения!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР