Любомир Каримански от Има такъв народ оглави ключовата парламентарна Комисия

...
Любомир Каримански от Има такъв народ оглави ключовата парламентарна Комисия
Коментари Харесай

Любомир Каримански от ИТН оглави Бюджетната комисия

Любомир Каримански от " ИТН " оглави основната парламентарна Комисия по бюджет и финанси. Създаването на комисията и съставът й бе признат с 215 гласа " за " и 1 " въздържал се ". 

Заместник-председатели ще са Кирил Ананиев от ГЕРБ , Румен Гечев от Българска социалистическа партия , Георги Ганев от " Демократична България " и Петър Чобанов от Движение за права и свободи . Прави усещане, че трима някогашни министри в разнообразни ръководства на страната ще са част от управлението на комисията - Ананиев, Гечев и Чобанов.

Двете най-големи групи в Народното събрание - Има Такъв Народ и ГЕРБ, ще имат надлежно по шестима представители в комисията. Българска социалистическа партия ще има четирима депутати в комисията, Демократична България и Движение за права и свободи ще имат по трима, а ИБГНИ - един.

Работата на Бюджетната комисия се явява основна в сегашния миг заради напрежението към актуализацията на държавния бюджет, препоръчана от служебното държавно управление. Все повече организации и специалисти притискат Народното събрание да актуализира бюджета, а президентът Румен Радев обвърза актуализацията с националната сигурност.

Първите индикации са, че ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да поддържат плана на служебния кабинет.

" ИТН " дадоха поръчка, че ще поддържат повече средства за обезпечаването на сигурността по границата с оглед рисковете от нова мигрантска вълна. От Има Такъв Народ обаче упорстват повече пари да бъдат разпределени за нарастване на пенсиите.

Българска социалистическа партия и ИБГНИ обявиха, че ще поддържат актуализацията на първо четене, само че по-късно ще внесат свои оферти.

Засега служебното държавно управление е най-вероятно да получи поддръжка от " Демократична България ", макар че групата на Демократична България към момента не взела дефинитивно решение.

Междувременно Народното събрание избра Йордан Цонев от Движение за права и свободи за ръководител на Комисията по икономическите въпроси.

Предстои в границите на днешното си задание депутатите да конструират всички 22 непрекъснати комисии.

В началото на пленарното съвещание Мая Манолова и парламентарната шефка Ива Митева размениха реплики. Манолова разгласи от трибуната, че от " Изправи се БГ! Ние идваме! " не желаят управителни места в комисиите, тъй като не се борят за постове, само че ще бъдат дейни в законодателната работа на Народното събрание. 

Митева репликира Манолова, че в случай че всички политически сили последват нейния образец, комисиите ще бъдат блокирани. " Просто не се прави по този начин в една парламентарна република “, акцентира Митева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР