Любомир Христов. Следвайте Гласове в Мнозинството в парламента даде мандат

...
Любомир Христов. Следвайте Гласове в Мнозинството в парламента даде мандат
Коментари Харесай

Любомир Христов: Влизането в еврозоната е капан, ще спечелят единствено финансовите елити

Любомир Христов. Следвайте " Гласове " в
Мнозинството в Народното събрание даде мандат на Министерския съвет и на Българска народна банка за ускорение на техническата подготовка по приемане на еврото. Вчерашният спор по тематиката в Народно събрание, в случай че изобщо може да се приказва за подобен, беше неприличен. Това означи пред БНР Любомир Христов, който е финансист, както и някогашен основен икономист и член на УС на Българска народна банка.

„ Българският проект за присъединение към еврото няма създател и дата. Политиците би трябвало да ни убедят, че България ще завоюва от въвеждането на еврото, само че те не са осведомени с анализите. Вчера си служеха с манипулативни и погрешни причини “. 
България не е подготвена и ще пострада от приемането на еврото, счита финансистът. 
„ Бързането да влезем в еврозоната е с цел да се отклони вниманието от по-важните въпроси. Най-същественият е за бюджета. Разумно е, че служебното държавно управление отхвърля да внесе подобен, тъй като в случай че липсва политическа поддръжка, ще донесе повече вреди, в сравнение с изгоди. Но ако остане осъществяването на настоящия в този момент бюджет, това значи стягането на разноските и на коланите. 

Реалистична ли е датата 1-ви януари 2024 година за влизане на България в еврозоната
Експертът разяснява и думите на шефа на Българска народна банка сподели, съгласно който, в случай че изпуснем опцията да се присъединим през януари 2024 година, нов прозорец ще се отвори след 10 години. 
„ Това е манипулативно.Не изпускаме влака, а опцията да се хвърлим на релсите, преди той да мине “. 
Един от огромните въпроси е за стабилността на еврото, заяви Любомир Христов.
„ Влизането в еврозоната е капан. Ако то стане бързо, изгода ще имат само финансовите елити, а сметката, както нормално, ще заплаща елементарният поданик “.  
Цялото изявление на Даниела Големинова с Любомир Христов може да чуете в
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР