Любомир Аламанов, доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков от

...
Любомир Аламанов, доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков от
Коментари Харесай

Комуникационните експерти: Надяваме се в Министерството на здравеопазването да чуят съветите ни

Любомир Аламанов, доцент доктор Александър Христов и Даниел Киряков от Центъра за разбор и спешни връзки са част от Обществения съвет към Министерството на здравеопазването .
„ Много мощно се надяваме, че препоръките които даваме ще намерят своята чуваемост и ще се отрази в бъдещите дейности на администрацията “, споделиха събеседниците в студиото на Радио София.
Те показаха вяра, че консултативните функционалности в съвета ще бъдат претворени в действителни дейности.
„ Ще предложим първо да се направи групиране на бариерите, на страховете пред имунизацията , второ – да се изведат малцина мощни информационни послания и трето – да се премине към деяние . Да се ангажират местни водачи на мнение, браншови организации и професионални съюзи и да се насърчи връзката в обществените медии “, изясни Даниел Киряков.
Комуникационните специалисти считат, че специалистите в Министерството на здравеопазването са свършили доста добра работа през днешния ден в подготовката и организацията по тестването на учениците.
„ Какъв по-добър положителен образец, че страната има потенциал да се оправи , с търсене на подпомагане на заинтригувана група, каквато са родителите, макар че тя е нехомогенна. Накратко – през днешния ден се справихме като общество “, обявиха специалистите.
По думите на доцент доктор Александър Христов , информацията постоянно тече в две направления - отрицателна и положителна.
„ Негативната посока – това са подправените вести. Тези, хора които мислят, че ще вземат ДНК-то на децата им, знаят ли какво въобще е ДНК? Те оставят на всички места ДНК, те вървят два пъти месечно на коафьор , бръснат се, оставят тонове ДНК след себе си всеки ден, само че се тормозят, в случай че някой се изплюе в някакво пликче. Това би трябвало да им се каже по човешки метод, че няма от какво да се тормозят “, сподели специалистът.
БАПРА към този момент излезе с позиция по отношение на неналичието на съответна връзка в изискванията на пандемия. На 11 ноември професионалната организация ще означи своята 20-годишнина с Виртуална конференция #Next20 – БАПРА на 20 години . Доц. доктор Александър Христов е зам. ръководител на БАПРА, а Любомир Аламанов е измежду създателите на БАПРА и ръководител на Етичната комисия.
Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР