Любо Киров е роден на 26 октомври 1972 г. в

...
Любо Киров е роден на 26 октомври 1972 г. в
Коментари Харесай

Любо Киров: На рождения си ден ще направя голям концерт в „Арена Армеец“

Любо Киров е роден на 26 октомври 1972 година в Плевен. Завършва Националната художествена академия със компетентност " Керамика и стъкло ", само че музикалната му заложба предначертава различен път за него. От 2000-та до лятото на 2007-а година той е фронтмен на една от най-харесваните български обединения – група " Те ".

Автор е на над 200 хитови текстове на песни. Носител е и на голям брой награди, измежду които за " Най-добър текст ", за " Изпълнител на годината ", както и за " Песен номер 1 ".

В момента тече и националното лятно турне на актьора, а от есента той ще влезе в ролята на треньор в новия сезон на музикалното предаване " " по bTV.

„ Нямам самообладание да стартира " Гласът на България ". У нас има толкоз доста надарени хора. Да бъда в журито за мен е хем прочувствено, хем доста отговорно. Надявам се участниците да имат чувството, че оферират най-голямото си богатство – гласа си, с цел да може някой да го направлява “ – показа Любо Киров в предаването „ 120 минути “.

Той описа, че е имал „ прелестно аналогово детство на улицата, с доста бягане, игри на фунийки, стражари и апаши “. Не е съумял да влезе в Музикалното учебно заведение поради „ корупционни практики “, с помощта на които местата бързо свършили. Така стига до Художествената академия, въпреки към този момент е да е знаел, че музиката е огромната му пристрастеност.

„ Преподавателят ми Греди Асса сподели, че се гордее с мен, тъй като може и да не рисувам, само че въпреки всичко се занимавам с изкуство, до момента в който някои наши сътрудници продават обувки “ – показа с усмивка артистът.

Той заяви в студиото новината, че на рождения си ден, 26 октомври, ще изнесе концерт в „ Арена Армеец “ – най-голямата закрита зала у нас.

На 14 юли му следва различен огромен концерт – с Васил Найденов и „ Сигнал “, в Историческия музей.

„ Преболедувах ковид, само че по-лошо бе прекъсването на работа. Ние, артистите, го отнесохме най-вече, а и загубихме скъпи хора, това не е смешка. Първото ми присъединяване след разхлабването на ограниченията бе в софийски клуб с 50% аудитория. Задъхах се още на третата ария, само че май бе повече от неспокойствие, а не като следствие от заболяването “ – призна Любо Киров, който не е обича онлайн изявите, тъй като „ не е моето “.

Той разяснява, че българската музика се развива доста добре през последните 20 години и огромните концерти го потвърждават.

„ България за мен е най-уютното място. Тук се усещаме като прегърнати “ – показа артистът на финала на диалога.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР