Любляна. Противниците на мерките за борба с коронавируса се събраха

...
Любляна. Противниците на мерките за борба с коронавируса се събраха
Коментари Харесай

„Политика“ : Противници на мерките срещу Covid-19 тръгнаха да свалят словенското правителство

Любляна. Противниците на ограниченията за битка с ковид се събраха в сряда вечерта на Площада на Републиката в Любляна и приканиха държавното управление да подаде оставка, оповестява белградската „ Политика “ .

След два часа митинг те възпламениха факли и започнаха да ги хвърлят по постройката на Народното събрание на Словения.

Протестиращите подлагаха на критика държавното управление и сегашния състав на Народното събрание, което, съгласно люблянския „ Дневник “, към този момент не се радва на доверието на хората и ги приканиха да подадат оставки.

„ Те крадат пари от нас под претекст, че пазят здравето ни. Половината от Словения обаче към този момент не може да се придвижва, в случай че няма данни за ЗВТ (заболяване, имунизация, тест). Искаме живота си назад, желаеме независимост “, изясни един протестиращ и добави, че упорстват за отдръпване на наложителните ограничения и ограничавания.

Аница Бидар от самодейността „ Маските долу “ съобщи, че хората са изтощени от „ изнудване и обусловяване със ЗВТ “. Тя също разгласи нови манифестации идната седмица.

„ Ние сме свободни хора, които желаят да живеят в свободна страна “, сподели стачкуващият.

Въпреки че уредниците приканиха за кротичък протес, имаше и случай, когато един от протестиращите хвърли бутилка в един от служителите на реда, които охраняват митинга, само че за благополучие го пропусна.

Събралите се хора също се приближиха до входа на постройката на Народното събрание. Полицията обаче в допълнение усили наличието си, само че също по този начин полетяха факли.

Епидемиологичната картина в Словения се утежнява и съгласно Националния институт по публично здраве сега в страната има 11 238 дейни случая на зараза.

Според държавното управление 347 пациенти с Covid-19 се лекуват в лечебни заведения, от които 75 са в интензивно лекуване.

Шест пациенти с коронавирус починаха във вторник.

От сряда в Словения са в действие нови, по -строги ограничения.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР