Любителите на кафето вероятно ще останат разочаровани от заключението за

...
Любителите на кафето вероятно ще останат разочаровани от заключението за
Коментари Харесай

Как да се откажем от кафето?

Любителите на кафето евентуално ще останат разочаровани от заключението за вредата от него, до което стигнаха учени. До известна степен кофеиновата напитка пречи на процеса на намаляване. Тя предизвиква задържането на течности в тялото и предизвика образуването на целулит.
Последният мотив постоянно се оказва основателна причина за решението на дамите да се откажат от кафето. Но отводът от него се оказва сложна задача. Най-вече за неговите върли фенове, които не могат да си показват деня си без чаша от ароматната напитка.
Важно е да запомните, че навикът се развива най-малко за 21 дни, тъй че бъдете търпеливи и не забравяйте, че желанието да изпиете чаша кафе ще отслабва всеки ден. Ето и няколко скъпи съвета, които ще ви оказват помощ да се откажете от кофеиновата напитка:
Намалявайте последователно количеството на изпитото кафе
Първо, позволете си да изпивате по 1 чаша кафе на ден. Така последователно тялото ви ще свикне с резултата от намаляването на количеството кофеин.
 Каква се случва с тялото, когато пием на гладно Каква се случва с тялото, когато пием на гладно
Много хора са склонни да се откажат от закуската, само че не и от утринното кафе. Но съгласно специалисти този метод е изцяло неверен. Кофеинъ...
Запомнете, че внезапното отричане от навика да консумирате кафе заран е доста мъчно. В продължение на няколко дни свиквайте с мисълта, че ще би трябвало да се разделите с кафето. 
Открийте усета на зеления чай
По отношение на наличието на кофеин, зеленият чай не отстъпва на кафето и даже го превъзхожда. Може да започнете деня си чаша зелен чай и бъдете сигурни, че в тази ситуация неналичието на кафе няма да се отрази на енергичността ви. Пийте зелен чай през целия ден - може да му се насладите парещ или охладен с лимон като опция на лимонадата.
Не забравяйте цикорията
Цикорията, въпреки и не толкоз тонизираща като кафето, ще ви подсети за неговия обичан усет. Тя е извънредно потребна за организма, изключително храносмилането. Това в допълнение способства за загуба на тегло.
 Каква е разликата сред кафе и еспресо? Каква е разликата сред кафе и еспресо?
Кафето е една от най-популярните питиета, която се употребява от хората по целия свят. Приготвя се от печените семена на растението кафе,...
Заложете на комплекс от витамини
Обикновено консумираме кафе, с цел да компенсираме хроничната липса на сън, която може да бъде обвързвана с липса на витамини. Заложете на формула, включваща витамините А, С и Е. Те ще подобрят външния ви тип и ще дадат жизнеспособност. В идеалния случай може да се спрете на мултивитаминен комплекс, който би трябвало да приемате най-малко 3-6 месеца.
Добавете глюкоза към диетата си
Избягването както на кафе, по този начин и на захар се оказва извънредно мъчно. Набавете си в допълнение глюкоза, която ще ви обезпечи нужната сила. По този метод ще ви бъде доста по-лесно да откажете от кафето. Разбира се, изберете здравословни други възможности на сладките произведения и в бъдеще се пробвайте да ги премахнете от менюто си или най-малко да намалите количеството им.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР