Любители на театралното изкуство от 10 страни ще участват в

...
Любители на театралното изкуство от 10 страни ще участват в
Коментари Харесай

Участници от 10 страни ще се изявят на младежкия театрален фестивал във Враца

Любители на театралното изкуство от 10 страни ще вземат участие в 18-ия Международен юношески сценичен фестивал /ММТФ/ "Време ", който се открива публично 14 юни във Враца, заяви шефът на Младежкия дом и артистичен шеф на фестивала Георги Врабчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Фестивал "Време " се организира от 32 години във Враца и един от най-старите театрални конгреси и е член на Международната организация на аматьорския спектакъл, добави Врабчев. Организатори на форума са община Враца, Младежкият дом и съдружие "Темп-арт ".

Фестивалът се организира под патронажа на кмета на община Враца Калин Каменов. Селекцията на фестивала е подбрала постановки на любителски трупи от Полша, Румъния, Италия, Латвия, Босна и Херцеговина, Украйна, Хърватска и Литва. България е показана от театрални групи от Бургас, Стара Загора, София, Перник, Русе и Враца. Заглавията са както от европейската и българска класика, по този начин и от актуалната и пробна драматургия, уточни Георги Врабчев. Наблюдатели от Международната асоциация на аматьорския спектакъл са Катя Казакова /България/ и Джоук Елбърс /Холандия/. В програмата на фестивала по традиция ще има и сценичен уъркшоп, който тази година ще е отдаден на комедия дел арте и ще бъде воден от артиста Кристиан Иззу /Италия/.

Официалното откриването на 18-тия ММТФ "Време " ще бъде на 14 юни от 20 часа със театър и концерт навън на Нина Николина и другари в емблематичния парк "Хижата " над Враца. Веднага след откриването врачанската театрална група "Темп " ще показа от 23 часа новата си фолклорна импресия "Оманна " в Младежкия дом. Театралният конгрес продължава до 17 юни в това число и ще приключи с кръгла маса по креативните проблеми на аматьорския спектакъл. Фестивалът няма конкурсен темперамент и всички участници получават специфичната статуетка "Време ", дело на Костадин Ненов. По традиция съпътстващата стратегия на фестивала стартира няколко дни по-рано.

Утре в Младежкия дом от 17,30 часа ще бъде открита изложбата "Графичен дизайн- образни игри " на възпитаници от Средно учебно заведение по изкуствата "Отец Паисий " във Враца. На 12 юни още веднъж в Младежкия дом ще бъде показана взаимната самодейност с Държавния списък във Враца и Регионалния исторически музей, отдадена на врачанския жанр Йоцови. Изложбата "Мисия Враца- една история, една фамилия, една мис България " споделя история на първата победителка в конкурс за хубост в страната Люба Йоцова и нейното семейство, както и на огромни български създатели, свързани с него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР