Любимото време от денонощието е моментът, в който се сгушваме

...
Любимото време от денонощието е моментът, в който се сгушваме
Коментари Харесай

4 неща, които трябва да опитате, ако споделянето на леглото напълно съсипва съня ви

Любимото време от денонощието е моментът, в който се сгушваме дружно вечер и заспиваме в прегръдките на обичания човек. Само че по този начин е в сантименталните ни показа. В действителността не е чак толкоз идилично и безоблачно, изключително в случай че спите леко или сте привикнали от дълго време да сте сами в леглото. 

 

Проблеми не липсват: Един спи на светната лампа, включен тв приемник, отворен прозорец, заставайки в средата на леглото, различен се буди и при най-малкия звук или светлина… На вас към момента не ви се спи, само че той упорства да загасите преносимия компютър, с цел да не го смущава, не можете да дочетете и обичаната си книга… А от горната страна на всичко и хъркането! 

Партньорът пък се оплаква през лятото, че го затопляте, като се сгушите компактно в него, а вие през целия ден сте го чакали, с цел да го извършите. През зимата пък недоволства, че го отвивате или избутвате до ръба на леглото… Той става рано, до момента в който вашият график е различен, поради него се постанова да се будите в час, в който към момента ви е мъчно да функционирате… и идилията е дотук!

Опитайте тези препоръки:

 

Избягвайте да обвинявате или критикувате другия човек.

Тук се ползват съществени правила за разрешаване на спорове. Специалистите поучават въпросът да се повдигне по гальовен и внимателен метод, който заобикаля грубото сочене с пръст. Кажете: „ Трудно ми е да дремя и бих желала, в случай че успеем, да измислим метод да подобрим съня си “. Ако не го обвинявате, сътрудникът няма да стартира незабавно да се пази. 

 

Бъдете съпричастни.

 

Вероятно е, в случай че не спите добре, и половинката ви да има този проблем. Ако хърка или се мята цяла нощ, това евентуално значи, че и той спи неприятно. 

Психолозите предлагат да споменете загрижеността си. Например, казвайки: „ Забелязах, че се мяташ цяла нощ и си разтревожен. Какво да създадем? “ 

 

Стигнете до корена на проблема 

Несвързаните със здравето неща могат да попречат на съня – като извънредно разнообразни работни графици, само че постоянно, в случай че някой споделя, че не може да спи с колегата си, това е тъй като той има здравословен проблем, обвързван със съня. 

Хъркането явно е един от тях.  То може да се дължи на сънна апнея (когато човек неведнъж стопира да диша, до момента в който спи). Други нарушавания на съня, които карат някой да се движи в леглото (като кошмари), също би трябвало да бъдат оценени.

 

Внимателното препоръчване на колегата ви да получи оценка на съня, с цел да разбере по какъв начин да отстраните казуса, може да помогне и на двама ви в дълготраен проект. Казвайки нещо като: „ Наистина ми е мъчно да дремя и знам, че не зависи от теб, само че можем ли да измислим метод и за двама ни да спим по-добре през нощта? “ може да ви помогне да повдигнете тематиката.

Вашата поддръжка може да е по-важна, в сравнение с си мислите. Предложете на обичания си да го придружите на доктор, с цел да получи нужната помощ. 

 

Бъдете креативни 

Понякога средства като маски за очи, тапи за уши пердета за затъмняване и прочие могат да бъдат потребни за понижаване на сензорната стимулация, която ви държи будни, без значение дали е от хъркане на колегата или от други източници. Също по този начин можете да изпробвате разновидността и един от вас да заспива пръв. Относно завивките нещата са лесни – постоянно бихте могли да сложите два комплекта за всеки от вас. 

 

Има ли предпочитание, намират се и способи. С повече старание сигурно и вие ще откриете вашия. 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР