Любимите ни колоритни герои от попкултурния феномен на Illumination Ела,

...
Любимите ни колоритни герои от попкултурния феномен на Illumination Ела,
Коментари Харесай

10 любопитни факта за анимацията „Ела, изпей! 2“

Любимите ни колоритни герои от попкултурния феномен на Illumination „ Ела, изпей! “ откриват празничния сезон с нов паметен театър, изпълнен с доста музика, танци, въодушевление и… доста завършения. Време е още веднъж да бъдем дружно и да мечтаем самоуверено.

„ Ела, изпей! 2 “ още веднъж ни среща с предприемчивата, оптимистично настроена коала Бъстър Муун и неговия звезден състав от колоритни музикални реализатори, които приготвят най-грандиозното си шоу досега.

Без съответна концепция и още повече без предварителна спогодба, Бъстър и правилните му спътници – многодетната майка Розита, рокаджийката Аш, сензитивният, само че извънредно нерешителен Джони, срамежливата Мина и несъмнено, на къде без фамозния подбудител Гюнтер съумяват да се промъкнат с ловкост в офисите на международно известната компания Кристал Ентъртейнмънт, с цел да се явят на прослушване.

Това обаче не е задоволително. Трябва им велика концепция – „ черешката “ на шоуто, и за какво това да не бъде една от най-легендарните рокзвезди Клей Калоуей, който обаче никой не е виждал от петнадесет години?! Но когато имаш огромна фантазия и си подготвен на всичко, с цел да я осъществиш, няма какво да те спре!

Сцената на фантазиите отваря необятно порти от 10 декември за всички, които са подготвени да се заредят с доста позитивни страсти и ентусиазъм! Откриваме празничния сезон с “Ела, изпей! 2 “ единствено в кината на 2D и 3D.

Дни преди формалната премиера на “Ела, изпей! 2 “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, героите, музиката, сюжета и тайните елементи към лентата.

1. Превърналият се в същински международен феномен „ Ела, изпей! “, в действителност, е първата анимация, която основава сценаристът и режисьор Гарт Дженингс. Но не е първият му допир с музикалния свят. Като режисьор той стои зад основаването на музикални клипове и документални филми за групи и реализатори като Fatboy Slim, Blur, R.E.M., Radiohead, Роби Уилямс.

2. „ Ела, изпей! 2 “ е третият филм на Illumination Entertainment, в който не вземат участие хора . Другите два са „ Ела, изпей! “ и „ Гринч “.

3. В истинския актьорски състав, в ролята на известната рокзвезда Клей Калоуей влиза една не по-малко известна рок легенда – Боно от U2. Групата основава и ария, особено за кино лентата – „ Your Song Saved My Life “. Това е първата им ария от 2019 година Насам.

4. Включвайки повече от 40 модерни и типичен музикални хитa в разнообразни стилове – от поп до рок, от К-pop до латино и музиканти като Били Айлиш, Дрейк, Тhe Weeknd, Принс, Тейлър Суифт, BTS, Карди Би, Шон Мендес, Камила Кабейо и други, „ Ела, изпей! 2 “ е същинска приятност за запалените меломани.

5. Музикалният продуцент на кино лентата – Харви Мейсън Дж., работи в тясно съдействие с всеки от актьорите във връзка на музикалните им осъществявания в „ Ела, изпей! 2 “. Както и в първата част, по този начин и в този момент, всички артисти извършват сами песните си във кино лентата. И тъкмо това е впечатляващото. Режисьорът и сценарист Гарт Дженингс споделя, че осъществяването на песента на U2 “Stuck In A Moment ” oт Скарлет Йохансон, което включва единствено гласа ѝ и една китара, е записано в един дубъл. Без спомагателна обработка, без прибавяне на резултати.

6. Танците и танцовата музика са един от фундаментите на „ Ела, изпей! 2 “ и негов главен детайл. И създателят на Illumination Kрис Меледандри, и режисьорът и сценарист на кино лентата Гарт Джеингс са безапелационни, че хореографията във кино лентата би трябвало да бъде също толкоз новаторска и вълнуваща , колкото и музиката му. За тях няма никой по-подходящ да я сътвори от известния и награждаван хореограф Шери Силвър. Идеалният избор съгласно основателите на кино лентата, който да се концентрира върху танците на Джони и генерално да внесе прохлада и новаторска визия във кино лентата.

7. Докато работи по „ Ела, изпей! 2 “, Силвър осъзнава, че главната разлика сред това да създаваш хореография за анимация и за игрален филм е, че анимационните герои нямат ограничавания в придвижванията на тялото си , което поражда безчет благоприятни условия.

 10 любопитни обстоятелството за анимацията

8. Продуцентите на кино лентата вземат решение да привлекат към екипа сестрите Кейт и Лора Маливи – основателите и дизайнери на известната марка Rodarte. Продуцентът Крис Меледандри споделя: „ Когато обединиш тяхното въображение с това на сценариста и режисьор Гарт Дженингс, както и на останалите членове на екипа, резултатът е, че едни от най-известните дизайнери работят по костюмите на нашите герои. Целият развой по основаването им, беше пъклен зареждащ и изобретателен, добавяйки нова сила и колорит към кино лентата “ .

9. В истинския филм „ Ела, изпей! 2 “ ролята на Джони се извършва от Тарън Еджертън . Актьорът, добил известност с впечатляващото си преобразяване в Елтън Джон в „ Рокетмен “ (биографичен филм за живота на музиканта).

10. Във кино лентата се включва и нов воин – Алфонсо, тайното или не толкоз скрито въодушевление на срамежливата Мийна. В истинската версия неговата роля се извършва от Фарел Уилямс , който потвърждава безкрайния си гений и в това занятие.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР