Любимата водна атракция на пловдивчани Акваленд удължи сезона си до

...
Любимата водна атракция на пловдивчани Акваленд удължи сезона си до
Коментари Харесай

Удължиха сезона на „Акваленд”, догодина също ще радва жителите на Пловдив

Любимата водна атракция на пловдивчани „ Акваленд ” удължи сезона си до 10 септември.  Плановете на притежателите на комплекса бе той да приема клиенти до 20 август, а по-късно да започне демонтажа на пързалките и оборудванията.

От идващия сезон се очакваше „ Акваленд ” да отвори порти на едно от емблематичните места в Пловдив – острова на Адата.  Преместването и проектирането на новия атракционен център обаче се забавя, защото има голям брой условия и съгласувателни процедури, които би трябвало да се изготвят, както и разширения обсег на планиране на ПУП-а.

Поради това и идващият сезон мястото на „ Акваленд ” още веднъж ще е същото  - регион „ Тракия ”.

Идеята за остров Адата е там да се реалокира аквапарка, като бъде построен в паркова среда, подобаваща за атракции, релакс и отмора. Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. „ Марица “.

Новият тип на имота върху атракциите обаче няма да се бави. Инвеститорите са го разделили на стадии,  като първият ще стартира през есента. Строителството по никакъв метод няма да пречи на " Акваленд " да действа и следващата година. Мястото ще резервира цялата спортно-рехабилитационна активност, хотелската постройка, фитнесът и огромният външен басейн, който ще е за публично прилагане. 

Намеренията на вложителите е от двете страни на парцела – южно и северно, да се изградят две жилищни здания. Собствениците освен, че няма да застрояват парцела до оптималните му индикатори, а ще изградят повече зелени площи. Целта е да се сътвори по-добра градска среда. 

Освен двете жилищни здания, ще се създадат и четири вили за отдих с панорама към гората, които ще са към хотелската част.


 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР