Любимата писателка на много деца и родители - Катя Антонова,

...
Любимата писателка на много деца и родители - Катя Антонова,
Коментари Харесай

Катя Антонова подари първата книга на над 400 новородени

Любимата писателка на доста деца и родители - Катя Антонова, е подела акцията за поощряване на ранното детско четене – „ С книга от първия ден ”.

Нейни са „ Феята от Захарницата ”, „ 14 Ванилии и половина ”, „ Двете кралства ” и доста други, издавани в рекорден за България тираж - 40-50 хиляди.

В студиото на Радио София тя сподели, че не знае на какво тъкмо се дължи триумфът на нейните книги измежду читателите и колкото и необикновено да наподобява това изказване, авторката беше откровена.

През 2013 година Катя Антонова основава издателството за детска художествена литература „ Рибка “, което през днешния ден към този момент е фактор в българското книгоиздаване.

Кампанията „ С книга от първия ден ” стартира в края на 2021 година и в осъществяването ѝ три поредни месеца новородените бебета в разнообразни столични лечебни заведения получават книга - подарък от издателството „ Рибка “.

За акцията за новото литературно куче Зевс и за предлагането за взаимна работа от международно известната илюстраторка на детски книги - италианката Анна-Лаура Кантоне, чуйте от диалога на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР