Любена Павлова - бивша съпруга и съучастничка на екс-следователя Петьо

...
Любена Павлова - бивша съпруга и съучастничка на екс-следователя Петьо
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Пепи Еврото проговори за схемата Осемте джуджета в ново разследване на АКФ

Любена Павлова - някогашна брачна половинка и съучастничка на екс-следователя Петьо Петров " Пепи Еврото " - е дала изявление в новото следствие на " Антикорупционния фонд ", който разкри схемата за търговия с въздействие и изземване на непознати бизнеси през прокуратурата с така наречен кръг " Осемте джуджета ".

АКФ разгласиха филмов откъс, в който беседват с Павлова и я питат какво е представлявала " тази паралелна активност с присъединяване на доста магистрати ".

" Тържище ", дава отговор тя, и прибавя " На бъдеще ".

" Всякакво - кариерно, финансово. Отделно се решаваха и проблемите на хората, други се създаваха ", споделя още Павлова.

“Осемте джуджета ” от вътрешната страна: Интервю с Любена Павлова. Има ли мрежи на въздействие в правосъдната система? Колко коства един магистрат? Кой основава и кой взема решение проблемите в правосъдната система? Интервю с Любена Павлова, ръководител на съдружие “План Б ” и някогашна брачна половинка на Петьо Петров, именуван “Еврото ”, юрист и някогашен началник на столичното разследване ", пишат от Антикорупционния фонд.

Епизодът с нейно присъединяване ще се излъчи на 31 май (сряда).

Анонсът за следствието идва часове откакто прокуратурата и СОБТ провежда акция в гръцки ресторант в " Драгалевци ", за който се счита, че е обвързван с Размиг Чакърян - Ами и Пепи Еврото.

В неделя беше публикувана компроматна фотография, която демонстрира по какъв начин преди години в несъществуващия към този момент ресторант " Осемте джуджета " край НДК и показва другарски връзки със фамилията. В защитната си " версия " Сарафов разгласи, че е жертва на нелегално следене от основния прокурор и сподели, че Иван Гешев посещавал " Осемте джуджета " по-често от него.

Петьо Петров беше разпитван в ГДБОП през ноември 2021 година, само че прокуратурата по този начин и не му повдигна обвиняване макар данните за присъединяване му в незаконна скица.

Бившият магистрат беше махленски от предприемача Илия Златанов за това, че е лишил принудително бизнеса му, откакто той го е помолил за подпомагане при разрешаването на 2-годишен спор за собствеността на заводите си за асансьори " Изамет ". Показанията на Златанов станаха основа на следствието на Антикорупционния фонд, за което беше сезирана и прокуратурата още през 2020 година - само че оттова резултати по този начин и не бяха оповестени.

Петров напусна правосъдната система през 2015 година след опит за формиране на дисциплинарно произвеждане против него във Висш съдебен съвет. Досега той беше настоящ юрист.

Златанов твърди, че против запис на заповед за близо 2,7 млн. лева Петров е обезпечил извънредно бързото задействане на прокуратурата по делото против сина му, който е задържан за няколко месеца. Впоследствие обаче, съгласно описа на предприемача, някогашният следовател и брачната половинка му са създали опит да лишават цялата му компания под напън и физически закани.

" Осемте джуджета " беше името на ресторанта, в който Петров е правил срещите си с предприемачи и висши магистрати. По същото следствие стана ясно, че охранителната компания " Делта гард " е била употребена за преодоляване на контрола върху индустриалните бази на " Изамет ", тъй че Златанов да няма достъп до тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР