Лявото обединение Левицата!“ организира инициатива по повод 1 май –

...
Лявото обединение Левицата!“ организира инициатива по повод 1 май –
Коментари Харесай

„Левицата!“ организира акция „Справедливост за труда“ на 1 май

Лявото обединяване „ Левицата! “ провежда самодейност във връзка 1 май – деня на труда и левия щемпел под надпис „ Справедливост за труда – Твоят труд коства повече “.

Инициативата ще се организира в понеделник от 11:00 часа на столичния площад „ Славейков “, оповестиха от групировката.

„ Левицата! “ ще насочи претенции за огромна трудова промяна с възстановяване изискванията на труд, повишение на приходите за работещите и пенсионерите, както и за приемане на бюджет за 2023 година със заложено нарастване на минималната работна заплата до 50% от междинната заплата като доближи до 850 лв. от 1 юли, преизчисляване на всички пенсии на база застрахователен приход за 2022 година и минимална пенсия не по-ниска от линията на беднотия от 504 лв., както и нарастване на заплатите с 10% за всички в бюджетната сфера, в които не е имало нарастване от 2022 година насам.

Сред настояванията на „ Левицата! “ са за по-справедливо данъчно облагане, в което хората на труда не заплащат процентно по-висока данъчна тежест от транснационалните корпорации и картелираните браншове и упорстват за събиране на налог свръхпечалба за банковия, телекомуникационния, оръжейния бранш, за търговците с горива и сила, както и огромните хранителни вериги.

Сред другите оферти на лявото обединяване са по-висок корпоративен налог от 15% за огромните предприятия и премахването на държавните дотации за ток за компаниите с огромни облаги.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР