Лятото няма да спаси човечеството от коронавируса, казва турският експерт.

...
Лятото няма да спаси човечеството от коронавируса, казва турският експерт.
Коментари Харесай

Учени прогнозират до 40 000 млн. заразени и над 180 000 жертви на вируса в Турция при липса на изолация

Лятото няма да избави човечеството от ковид, споделя турският специалист. Според него това по-скоро ще свърши информираността.
Според проф. доктор Мехмет Джейхан, представен от „ Хюриет “, „ в случай че не затегнем в допълнение ограниченията, може да стане по-трудно да направляваме разпространяването на вируса. “ Той акцентира, че идващите две седмици са сериозни в това отношение.
Лятото или общото повишаване на температурите няма да накара вируса да изчезне, сподели Джейхан, наблягайки, че това разбиране е неправилно. „ Краят на тази зараза няма да има нищо общо с температурата на въздуха. Или имаме шанс и вирусът мутира, губейки способността си да се предава, или вземаме нещата в свои ръце и подхващаме всички нужни защитни ограничения. “
Джейхан изясни по какъв начин сюжетите могат да се разиграят. Без защитни ограничения, което значи, че всички учебни заведения, работни места, кафенета и други публични зони остават отворени, половината от популацията на Турция ще бъде инфектирано за към два месеца и половина - което би било еднакво на близо 40 милиона души.
„ Но дано да предположим че всички ограничения са изпълнени на 100%. Никой не излиза на улицата, с изключение на когато е належащо “, сподели той. „ Какво ще направи вирусът? Той ще изчезне, тъй като няма да може да откри хора, които да болести ".
В момента Турция е някъде сред тези два сюжета. Въпреки че мнозина обръщат внимание на ограниченията, доста от тях към момента са на открито. „ Много е мъчно да се каже по кое време епидемията ще завърши. Това може да бъде решено посредством строги ограничения, без да се вкарва полицейски час или изключително състояние положение “, сподели Джейхан. „ Но хората би трябвало да бъдат непрекъснати или вероятността е мрачна. “
В изследване, извършено от доктор Гювенч Кочкая и неговия екип, се обрисуват три сюжета, с които Турция може да се сблъска. Ако не се реализира обществена изолираност, което значи, че никой не остава у дома и всички излизат на открито, броят на инфектираните в Турция ще нарасне до 3,5 милиона до края на юни, а смъртните случаи могат да надминат 180 000.
Вторият сюжет, при който популацията отчасти взе участие в напъните за самоизолация (четири дни изолирани, три дни навън), броят на инфектираните пада до едвам 183 000 за същия интервал от време. Смъртният брой ще бъде близо 10 000.
Третият и най-идеален сюжет ще бъде цялостна изолираност, при която броят на инфектираните ще бъде най-вече 52 000, до момента в който броя на смъртните случаи ще бъде към 2 600.
Проучването акцентира, че повишението на осведомеността за обстановката измежду хората по целия свят е от значително значение за преодоляването на вируса, предава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР