Лятото не е лято без море, слънце и онова, което

...
Лятото не е лято без море, слънце и онова, което
Коментари Харесай

Наденички на грил. И една бира, моля!

Лятото не е лято без море, слънце и това, което с приятелите закачливо назоваваме " цър-пър ". Грилът и барбекюто са цяла просвета, а с изключение на апетитен и потребен метод на готвене, са и сантименталното прекарване, без което насладата от летните вечери не би била цялостна.

Едва ли се постанова дълго да убеждаваме някого в съвършенството на комбинацията сред студена бира, аромата на печено месо, вкусна салата и хубава панорама. Затова непосредствено прекосяваме към тази класика, която в никакъв случай няма да излезе от мода, с цел да скрепим още по-здраво връзката сред девойките и бирата!



Днешната рецепта не е просто за печено месо, а за едни от най-хубавите бирени наденички, които ще опитате в миналото. Те, като се изключи че могат да бъдат изпечени на грил или барбекю, могат също по този начин да зарадват сетивата и в домашни условия, приготвени на грил-плоча.

При съчетаването на месото и бирата, и въобще на пикантни ароматни храни и бира, най-подходящо е светлото ейл питие. Затова изстудявайте самоуверено в хладилници и свежи поточета и не забравяйте, че с каквато бира готвим, такава и пием.
Калоричността на наденичките зависи от типа на месото, а то, съчетано по верния метод със свежи зеленчуци и дребна светла бира, е едно изцяло уравновесено ядене, при което вниманието би трябвало да е само към количествата.     Начин на подготвяне:
Разделете определеното количество наденица на части. Поставете ги в дребна тенджерка и ги залейте с бира по този начин, че да са покрити изцяло. Включете котлона и ги оставете за 10-15 минути. В това време разпалете дървените въглища за грила. Месо без кости в множеството случаи се готви на пряк огън, т.е. наденичките ще бъдат върху дейната плам. Намажете решетката с малко зехтин и поставете отцедените от бирата наденички. Не бързайте да ги обръщате, огромните експерти по грил и барбекю като Франсис Малман да вземем за пример не поучават месото да се обръща непрекъснато. Обърнете наденичките след 5-6 минути, запечете ги от другата страна за още толкоз и ги сервирайте незабавно с ледена бира и свежа салата.  


 

* посочените калории се отнасят до 100 г наденица от свинско месо и една дребна (200 мл) светла бира.

С поддръжката на Съюза на пивоварите в България. 

Save
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР