Лятото на 2023г. освен най-горещото, ще се окаже и най-скъпото

...
Лятото на 2023г. освен най-горещото, ще се окаже и най-скъпото
Коментари Харесай

Най-скъпото лято в Европа - от такса за екстра чиния до минимална сметка от 5 хиляди евро

Лятото на 2023г. с изключение на най-горещото, ще се окаже и най-скъпото в историята. Туристи и локални всеобщо се оплакват от спомагателни такси защо ли не – от 2 евро за затопляне на шише за бебе или разсичане на сандвич на половина в Италия до условия за минимална сметка от 5 хиляди евро в Сен Тропе.

CNN споделя за двама туристи в Италия, които платили 65 евро за две кафета с две води в Сардияния. Според притежателя на хотела цената била ясно упомената и тя била такава главно поради гледката към скъпите яхти в близкото пристанище.

Други туристи били таксувани и 2 евро поради поискана в допълнение празна паница в Северна Италия и още 10 евроцента за поръска с какао върху капучиното в кафене покрай езерото Комо.

 Таксата на процедура е незначителна, само че непрекъснатото начисляване на спомагателни суми за всевъзможни услуги - от лъжичка за сладолед до шезлонг, нервира освен туристите, само че и локалните. И в случай че тези такси не отхвърлят чужденците, то за италианците става известно това е проблем.

Италианският вестник Il Fatto Quotidiano показва, че 41% от италианците не биха отишли на отмора, поради нарасналите цени, а 45% от фамилиите дават отговор, че в случай че го създадат ще би трябвало да лимитират разноските си или да се откажат от локалните дестинации за сметка на по-евтини курорти като.

Проблемът с спомагателните такси е изключително огромен в известните туристически дестинации. Може би най-фрапиращият случай обаче идва от Сен Тропе.

Вестник Nice Martin оповестява за практики в някои от локалните заведения за хранене, които проверявали имената на клиентите си в база данни и в случай че се окаже, че при предходно посещаване не са създали задоволително огромна сметка или бакшиш им отхвърлят резервация.

Служител в хотел удостоверява порочната процедура с думите: „ Или пръскате пари или сте дребна риба. А локален клиент споделя, че в случай че е второто просто „ получавате отговор, че няма свободни маси до началото на септември. “

Други хора от личния състав описват, че все по-разпространена е и практиката да се каже, че има налични маси, само че на избрана цена – против 5 000 евро консумация. Други загатват за минимални разноски на човек от 1500 евро.

 Сен Тропе Ресторантьорите също по този начин желаят и оргомни бакшиши, написа вестникът и оповестява за случай, когато богат италианец неотдавна е преследван на паркинга от сърдит сервитьор. Служителят бил ядосан, тъй като клиентът оставил едвам 500 евро бакшиш, което било към 10% от сметката, вместо „ нормалните “ 20%.

Бакшишите във Франция са по преценка на клиента, защото таксата за обслужване е включена като стандарт във всички сметки за заведения за хранене и като цяло самите французи не се хвалят с особена благотворителност. На места като Сен Тропе обаче очевидно бакшишът въпрос на себеуважение.

Заради „ рекетиращите “ практики, кметът на Сен Тропе заплаши ресторантьорите със наказания. „ Обвиненията към сектора са изклюително шокиращи за мен, тъй като, за жалост са правилни “, споделя Силви Сири пред районни медии.

Местната власт предизвестява, че ресторантьорите, които имат с сходни практики могат да останат без лиценз.

Съвместно с асоциацията на търговците в Сен Тропе са раздадени 1000 стикера, които припомнят както на туриситите, по този начин и на локалните да се свържат с кметството или държавната работа за отбрана на потребителите, в случай че се почувстват жертва на корист.

„ Тези практики са доста неприятни за курорта - освен за клиентите, само че и за локалните, “ споделя кметът и добавя.

„ Вече ни изгониха от апартаментните ни, скоро няма и да можем да се храним на открито “, добавя Сири, визирайки растящите цени в хотели и заведения за хранене, които се интересуват само от богатите клиенти.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР