Лятото може да бъде и най-доброто, но и най-лошото време

...
Лятото може да бъде и най-доброто, но и най-лошото време
Коментари Харесай

19 летни прически за къдрокоски

Лятото може да бъде и най-хубавото, само че и най-лошото време за къдравата коса. Винаги се появява въпросът – другар или зложелател е влагата. От една страна, тя може да направи къдриците още по изразени и обемни, само че от друга – може да се случи тъкмо противоположното. Да не приказваме и за въздействието на слънчевите лъчи, хлора и солената вода, които могат в допълнение да нарушат нейната издръжливост, а й да стане още по-трудно.

Професионалистите поучават да се употребяват артикули, които защищават от UVA и UVB лъчите и които я пазят от въздействието на влагата. Но това може да се каже, че е годно за, изключително за чупливата, която също мъчно предстои на надзор. Изпотяването също може да провокира спомагателна грижа и сплъстяване на къдравата коса, по тази причина съветът е да я разделите нежно с пръсти, преди да употребявате гребен или четка.



Това важи и след измиване, като е добре да се употребява гребен с необятни зъбци и преди разресване се предлага потреблението на еликсир без отмиване. А без значение какъв брой постоянно миете косата си, което при къдрокоските нормално е сред 3 и 7 дни, е хубаво да се употребява безсулфатен шампоан. Той е наложителен и в случай че сте се подлагали скоро на кератинова терапия и.

Как обаче ще е най-лесно да оформяте къдриците си през лятото? Ако заран косата наподобява безформена, можете да употребявате малко вода, с цел да я рехидратирате и оформите, без да се постанова да употребявате стилизиращи артикули. Можете да употребявате и дифузер, с който да извършите кичурите по-изразени. Ако ви пречат, можете да я приберете на нехаен кок ниско или високо, като той може да е и единствено на част от косата.



Със сигурност и всички тези, които станаха супер модерно – като фиби, шноли и дребни шалове, ще ви оказват помощ да си извършите свежа лятна прическа единствено за минути. Това лято в трендовете се завърна при къдрокоските. Може и да не ви бъде изцяло удобно и практично за най-топлите дни, само че пък е съвременно и ще ви помогне да се откроите. Вижте Зендая!



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР