Лятото е сезонът, през който има най-много насекоми, като не

...
Лятото е сезонът, през който има най-много насекоми, като не
Коментари Харесай

Малки досадници понякога се появяват в дома ни - какво да правим с тях?

Лятото е сезонът, през който има най-вече инсекти, като не приказваме единствено за красиви пеперуди и светулки. Това е времето, когато може да ни ухапе кърлеж или оса, да ни досаждат комари и да се постанова да разпъждаме мухи, когато се храним на открито да вземем за пример.

Това е и сезонът на винените мушици. Малките досадници се настаняват в дома ни, а причина да стават от ден на ден са плодовете, на които и ние се любуваме през лятото. Най-малък симптом на гниене при тях води до от ден на ден винарки. Има обаче способи, с които да се оправим с тази скука според Express.

Хигиена

Да държим повърхностите в кухнята чисти и да не позволяваме останки от храна да се задържат по тях е значимо изискване, с цел да предотвратим появяването на тези инсекти. По-честото изхвърляне на боклука - също. Каналът на мивката в кухнята също би трябвало да се чисти постоянно, с цел да не се задържа там органически боклук - " чудесна " измежду за отглеждане на винарки.

Правилно предпазване на плодове и зеленчуци

Колкото и да ни харесва да държим фруктиера на масата, това единствено ще ни изиграе неприятна смешка през лятото. Най-добре да изберем компактно затварящи се контейнери за предпазване на храна.

" Капани " за винарки

Можем да си създадем такива с ябълков оцет, разбъркан с малко препарат за миене на съдове. Сипваме течността в дребна купичка, покриваме я със стреч фолио и вършим по него голям брой дребни дупчици.

Вентилатор

Постоянното придвижване на въздуха дезориентира всевъзможни инсекти, освен винените мушици. Затова можем да използваме уреда освен за изстудяване, само че и за разпъждане на дребните досадници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР