Лятото е сезонът на безкрайните нощи, дългоочакваното прекрасно време, прекарано

...
Лятото е сезонът на безкрайните нощи, дългоочакваното прекрасно време, прекарано
Коментари Харесай

Как да предпазим цвета на боядисаната коса през лятото

Лятото е сезонът на безкрайните нощи, дълго чаканото прелестно време, прекарано на брега на морето, усещайки под краката парещия пясък, вълните, разбиващи се на морска пяна в тялото ти, заниманията около освежаващия басейн. Докато обаче душата и сетивата ти се пълнят с приятност, а кожата ти придобива златист тен, косата страда. Това важи с особена мощ за боядисаната коса. Тя губи от цвета и блясъка си, става непокорна и разхвърчана и това напълно не е инцидентно. Комбинацията от хлор и препарати в басейна, морска сол и блестящо слънце са пагубни за нея. За да запазиш цвета, силата, здравината и положителния тип на косата си и след почивката, значимо е да положиш специфични грижи за нея на брега на морето, около басейна и в града.
Грижа за цвета на боядисаната коса в градска среда
В града не прекарваш часове под яркото слънце, само че косата ти не е напълно предпазена. Необходима ти е специфична грижа – почистващ артикул и еликсир, основани особено за боядисана коса, предпазващи цвета ѝ. Можеш да добавиш и широкопола шапка в градска среда, в случай че стилът ти го разрешава.
Грижа за боядисаната коса край басейна и морето
Не боядисвай косата си директно преди отмора. По време на нея ще падне боята ти. Спести ѝ едно боядисване. Хлорът и препаратите повреждат косата, а освен отмиват цвета ѝ. Цветът може да претърпи и неприятна смяна – русото да добие зеленикав нюанс, аленото – рижав. Необходими са ти средства за предотвратяване на косъма и за поддържане на косата. Можеш да използваш масла, които да нанесеш върху косата, преди да посетиш басейна, както и артикул с УВ филтър, който се нанася неведнъж по време на слънчеви бани. Не пропускай шапката или красивата забрадка за глава. Измивай косата си под душа незабавно, щом излезнеш от водата. При закрити плувни басейни предлагаме шапка за плуване, която напълно да защищити косата от мокрене. Продуктите с УВ филтър и шапката са значими и на морския бряг. Солената вода унищожава косъма и е значимо да изплакваш косата си с минерална или чешмяна след всяко плуване в морето. Носи си бутилка вода за задачата, в случай че няма душ наоколо. Можеш да потърсиш свежи летни морски прически с високо вдигната коса и да покриеш образувалия се кок с шал в цвета на банския – стилно, красиво и работещо решение за предотвратяване на косата. Увеличи използването на маски, масла и балсами през лятото, с цел да запазиш косата жива. Тя се изсушава от слънцето и морската вода и замязва на плява. Кокосовото и аргановото масло са отличен избор с възвишен мирис, с които да  върнеш блясъка ѝ.
Продължаваща грижа след почивката
След завръщането в града продължи да прилагаш богати маски за коса и масла най-малко още един месец. Добра концепция е да посетиш фризьора си, с цел да отреже малко от връхчетата. Така ще съживиш косата и ще премахнеш най-изтощената и подложена на отнасяне част от нея. Отложи боядисването най-малко с 2 седмици, даже да е изсветлял цвета. Забрави за известно време за пресата и сушенето и избери безамонячна багра за първото отнасяне. Дай време на гривата ти да се възвърне от почивката и вредите, нанесени ѝ от слънцето и водата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР