Лятна академия за деца В чудния свят на растенията се

...
Лятна академия за деца В чудния свят на растенията се
Коментари Харесай

Организират лятна академия за деца в Русенския университет

Лятна академия за деца " В чудния свят на растенията " се провежда от началото на идната седмица в Русенския университет , оповестиха от висшето учебно заведение в града. 

Заниманията в академията са безвъзмездни. 

Децата ще се срещнат в границите на две седмици с забавни и любопитни обстоятелства за растенията , ще надникнат в научноизследователските лаборатории на университета, ще засадят растения навън и ще се научат по какъв начин да отглеждат декоративни растения.

Ръководител на лятната академия е доктор Петя Ангелова - учител по " Ботаника и систематика на растенията ", а сътрудници и ментори са студенти от специалността " Растениевъдство ".

В ботаническата градина има към 400 растителни типа . В нея могат да се видят както типични дървесни, храстовидни и тревни представители на българската флора, по този начин и чуждоземни типове. Има розариум, плодна градина, а също и редки дървета - хартиено дърво, ликвидамбър, античните представители двуделен гинко билоба и метасеквоя.

Растителните типове са показани с табели с техните имена съгласно интернационално одобрена ботаническа номенклатура. На тях е отпечатан и QR код, посредством който през смарт телефон може да се получи подробна информация за съответния тип.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР