Лягате си, а не можете да заспите? Ако се сблъсквате

...
Лягате си, а не можете да заспите? Ако се сблъсквате
Коментари Харесай

Много хора правят това преди сън и съсипват здравето си

Лягате си, а не можете да заспите? Ако се сблъсквате прекомерно постоянно с този проблем, това се отразява отрицателно на вашето здраве и въодушевление. Затова би трябвало да определите факторите, които затрудняват заспиването. Употребата на кофеин, алкохол или някои храни преди сън може да повлияят на способността ви да заспите. Гледането на екрани на електронни устройства преди сън или приема на избрани медикаменти също може да нарушат съня ви. Ако имате такива привички, се постарайте известно време да ги загърбите и ще видите разликата.

За да заспивате по-лесно, би трябвало да изработите привички за здрав сън. Слушайте успокояваща музика или четете книга преди заспиване. Уверете се, че в спалнята ви е безшумно, уютно и мрачно. Изградете си навика всеки ден да лягате и да се събуждате едновременно. Физическите извършения денем, избягването на напрежението и отдалечаването на техническите устройства от спалнята също ще допринесат за по-лесното заспиване.
 Започва извънредно мощна магнитна стихия Започва извънредно мощна магнитна стихия
Изригвания върху повърхността на Слънцето провокираха магнитна стихия в магнитосферата на Земята. Според информация, оповестена на сай...

Ако един път или два пъти месечно се будите измежду нощ, няма проблеми. Но в случай че това се случва по-често, не би трябвало да пренебрегвате този факт: това е белег, че има нещо, което пречи на качеството на съня ви.

За да заспивате по-лесно, час-два преди лягане стойте надалеч от електронните устройства, в това число и от телефона. Синята светлина, която те излъчват, може да усъвършенства вашата централизация и реакцията ви денем, само че гледането в екрана преди заспиване може да попречи на режима на съня ви.

Според научните проучвания, потреблението на електронни устройства директно преди сън усилва продължителността на заспиването, понижава продължителността на бързия сън и става причина за изнемощялост при пробуждане на идната заран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР