Лувърът, най-големият музей в света, е претърпял спад в броя

...
Лувърът, най-големият музей в света, е претърпял спад в броя
Коментари Харесай

Как Лувърът преодоля 70% спад на посетителите през 2020

Лувърът, най-големият музей в света, е претърпял спад в броя на посетителите с над 70 % през предходната година заради мерките срещу Covid-19, (съобщава уеб сайтът France24. Постъпленията са намалели с над 90 милиона евро в съпоставяне с 2019 година.

От Лувъра, който беше затворен за шест месеца по време на блокирането, означават, че посетителите през 2020 година са намалели до 2,7 милиона — от 9,6 милиона през 2019-а и 10,2 милиона през рекордната за музея 2018 година

 

Ситуацията се влоши допълнително 

поради съвсем спрелите през обикновено най-натоварения летен сезон посещения на чужденци, изключително от Съединените щати, Китай, Япония и Бразилия (където също имат тежки проблеми с коронавируса). Предишните години гостите от тези страни съставляваха три четвърти от общите визити.

За щастие голямата галерия по случай 500-годишнината от гибелта на Леонардо да Винчи успя да ограничи ненапълно вредите, която притегли 1,1 милиона гости и приключи преди първото френско излизане в карантина през пролетта.

Лувърът също така употребява затварянето, с цел да усили дигиталните си визити. Броят на онлайн клиентите се е нараснал с над един милион от 2019-а до 9,3 милиона, а уебсайтът louvre.fr записва над 21 милиона визити.

Музеят откри и

нови способи за набиране на пари ,

в това число със международното разпространяване на документалния филм " Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи ". А благотворителната акция  " Оферта за Лувъра "  е събрала 2,4 милиона евро посредством търг на творби на живи художници и „ прекарвания един път в живота “ - като „ интимни моменти “ уединено с „ Мона Лиза “, вечеря на свещи, частни турове и други сходни преживявания, които нормално не могат да се купят с пари.

Концертът на диджея-композитор Дейвид Гета навръх Нова година, привлякъл 16 милиона онлайн фенове, също ще допринесе за набирането на средства за музея, макар че по-голямата част от приходите е предназначена за други благотворителни дела  

В края на предходната седмица френското държавно управление заяви, че през миналата година приходите от туризъм са спаднали до 89 милиарда евро, което е с 41 % (или 61 милиарда) по-малко в сравнение с през 2019 г. Министърът на туризма Жан-Батист Лемоан дефинира годишния дефицит като  " потрес ", само че съобщи, че Франция - международната туристическа дестинация номер 1 - е претърпяла Covid-19 релативно добре.

" Франция е по-устойчива от други международни дестинации —  каза той пред France Televison — благодарение на посетителите от прилежащи страни и французите, които почиват вкъщи “.

А от 30 октомври Лувърът отново е затворен до второ разпореждане. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР