Лукойл Академик“ победи като гост с 92:81 точки португалския Бенфика“

...
Лукойл Академик“ победи като гост с 92:81 точки португалския Бенфика“
Коментари Харесай

Лукойл Академик“ с първа победа в квалификациите за Шампионската лига



„ Лукойл Академик “ победи като посетител с 92:81 точки португалския „ Бенфика “ в среща от втория кръг на квалификациите за Шампионската лига на ФИБА.

„ Студентите “ се включва в пресявките непосредствено от втория кръг, а „ Бенфика “ стигна до него, откакто в профил австрийския „ Капфенберг “ в първия стадий.

Шампионите започнаха чудесно мача, само че по-късно разрешиха на домакините да диктуват темпото и с поредност от тройки освен взеха превес, само че и поведе със 7 точки. Все отново българите съумяха да стопят разликата и с тройки стопираха настъплението на „ Бенфика “. Далтън Пепър даже даде задатък след първите 10 минути за „ Лукойл Академик “  - 26:24 точки.

Във втората част българският отбор излезе с съвсем напълно изменена петица, само че по този начин и не успяваше да се откъсне, макар че към този момент контролираше мача. Силна серия в средата на четвъртината въпреки всичко докара до разлика в резултата. Тя се резервира съвсем до края на полувремето, въпреки че неналичието на централизация в отбрана не разреши преднината да скочи още.

През второто полувреме " студентите " още веднъж се нуждаеха от 4-5 минути, с цел да влязат в темп. Те обаче поддържаха устойчиво, с много ротации, задатък от 10-тина точки, с явно повече самостоятелна класа. 7 минути преди края един от водещите играчи на „ Лукойл Академик “ Далтън Пепър напусна срещата с болки в десния крайник, само че въпреки всичко се върна на терена в последните моменти от дуела. Интригата завърши три минути преди сирената, когато българският отличник към този момент имаше 17 точки преднина.

Кийт Клентън приключи с 26 точки и 12 битки, а 15 добави Байрън Уесли. С по 12 се регистрираха Антъни Рафа и Далтън Пепър. Антиуейн Робинсън вкара 19 точки за „ Бенфика “.

Победителят от размененото посещение сред българския и португалския тим ще продължи напред към третия квалификационен кръг. Там той ще се изправи против литовския „ Ювентус Утена “ в нови два мача с разменено домакинство, а спечелилият ще влезе в постоянния сезон.

Вторият мач сред двата състава е във вторник (26 септември) в зала „ Универсиада ” в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР