Луис Рубиалес, шефът на испанската футболна федерация, е изправен пред съдебно дело за сексуално посегателство заради целувката на Джени Ермосо

...
Барселона, Испания — Испанските държавни прокурори са завели дело срещу Луис
Коментари Харесай

Барселона, Испания — Испанските държавни прокурори са завели дело срещу Луис Рубиалес за сексуално насилие и принуда за целувка на играч по устните без нейно съгласие след финала на Световната купа за жени, каза прокуратурата на страната в петък. Рубиалес, вече отстраненият президент на испанската футболна федерация, целуна Джени Ермосо по устните по време на церемонията по награждаването, след като Испания победи Англия и спечели титлата на 20 август в Сидни, Австралия.

Прокурорите представиха дело пред Националния съд на Испания в Мадрид два дни след като Ермосо официално обвини Рубиалес в сексуално посегателство.

Той отхвърли протеста като „лов на вещици“ от „фалшиви феминистки“ и настоя, че това е целувка по взаимно съгласие – което самата Ермосо директно опроверга. Рубиалес отказа да подаде оставка на фона на многобройни текущи разследвания на поведението му.

Хермосо обвини Рубиалес по-рано тази седмица в сексуално посегателство и винаги е отричала, че целувката е била по взаимно съгласие, в изявления, публикувани от нея и нейния синдикат на играчите. Тя също така каза, че тя и семейството й са били притиснати от федерацията да покаже подкрепата си за Рубиалес непосредствено след скандала, причинен от целувката, която опетни победата на нейния отбор.

Прокуратурата в Мадрид каза, че че според закон за сексуално съгласие, приет миналата година, Рубиалес може да получи глоба или затвор от една до четири години, ако бъде признат за виновен. Новият закон премахна разликата между „сексуален тормоз“ и „сексуално насилие“, санкционирайки всеки сексуален акт без съгласие.

Испанското правителство, съюзите на играчите, играчите и много граждани се обявиха в подкрепа на Ермосо. Междувременно Рубиалес се превърна във футболен изгнаник, въпреки че отказва да подаде оставка.

Рубиалес беше отстранен от поста си от ФИФА на 27 август, ден след като отказа да се оттегли, когато изнесе предизвикателна реч пред общото събрание на неговата федерация, в което той се представи като жертва. Той получи забрана от поста си за 90 дни, докато дисциплинарните съдии на органа разглеждат случая му. ФИФА може да налага санкции на лица, вариращи от предупреждения и глоби до отстраняване от спорта.

46-годишният Рубиалес също е изправен пред действия от страна на испанското правителство. Правителствена правна група, надзираваща спорта, започна разследване, за да определи дали той е злоупотребил с властта си, целувайки Ермосо, или е опетнил имиджа на Испания с поведението си. Той е изправен пред това да бъде счетен за негоден да заема поста си до две години.

Той също може да се сблъска с вот на недоверие от федерацията, ход, който институцията все още не е предприела, въпреки че го е поискала да подаде оставка .

Но решението на Hermoso представлява най-голямото предизвикателство за Rubiales досега, тъй като може да доведе до наказателно дело.

Прокуратурата каза, че Hermoso е повдигнал обвинението във вторник. Миналата седмица прокурорите казаха, че ще се срещнат с Ермосо, за да й дадат възможност да повдигне обвинение срещу Рубиалес.

Ермосо, 33-годишен нападател, сега играе за мексиканския клуб Пачука след дълга кариера с топ испански и европейски клубове, включително Барселона, Пари Сен Жермен и Атлетико Мадрид.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР