Лудогорец започна със загуба участието си в група J на

...
Лудогорец започна със загуба участието си в група J на
Коментари Харесай

"Лудогорец" се спъна на старта си в Лига Европа

" Лудогорец " стартира със загуба присъединяване си в група J на Лига Европа, освен това като хазаин - 1:2 от белгийския " Антверпен ". Двубоят, за който в началото се считаше, че ще е най-лесният за българския първенец, стартира с неочакван напън на гостите. При това отборът на " Антверпен " изпусна 4 невероятни положения в първите 15-ина минути чрез Кристиан Бенавенте, Лиор Рефаелов, Петер Геркенс.

След към половин час игра " Лудогорец " се окопити и направи няколко рискови офанзиви. При една от тях, в 29-ата мин., Кирил Десподов шутира, а топката се отби в лявата ръка на Ричи Де Лает. В случая обаче израелският рефер Рой Райншрайбер прецени, че не е имало умисъл и не отсъди дузпа. Последваха още три рискови положения за " Лудогорец " - две на Ихинио Марин и едно на Десподов. Последният обаче се контузи тъкмо преди почивката и бе сменен наложително. По предварителна информация, националът е получил разтежение, само че още не е ясно какъв брой време ще отсъства.

" Лудогорец " поведе още при започване на втората част. В 46-ата мин. Марин откри резултата с отдалечен диагонален удар по земята. " Антверпен " обаче направи цялостен поврат единствено за 7 минути. В 63-ата Геркенс трансферира с глава от дребен ъгъл вратаря Пламен Илиев. В 70-ата мин. пък халфът на " Лудогорец " Алекс Сантана опита да върне топката към Илиев, само че вместо това изведе Рафаелов и израелският национал означи безпроблемно. До края даже " Антверпен " можеше да усили задатъка си, само че Илиев избави два рискови шута, а Геркенс улучи греда.

След мача треньорът на " Лудогорец " Павел Върба съобщи:  " Допуснахме грешки, играта ни не бе това, което искахме. Губихме елементарно топката, правихме непредизвикани неточности. Някои футболисти играеха за първи път в групите на Лига Европа. На някои напрежението им пристигна малко допълнително. Ядосах се, тъй като имахме 3-4 чисти положения на контраофанзива, само че не бяхме точни. Трябваше да ги изиграем по-добре. В Лига Европа играят доста качествени тимове. Нормално е да имат толкоз чисти положения. Не може да се съпоставя футболът с вътрешното състезание. Съвсем различен е. За нас това беше доста значим мач. Чакат ни обаче още 5 дуела. Ще бъде доста тежко. Имаме 15 вероятни точки за печелене, нека спечелим повече. "

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР