Лудогорец спечели с 2:1 като домакин срещу ЦСКА-София в голямото

...
Лудогорец спечели с 2:1 като домакин срещу ЦСКА-София в голямото
Коментари Харесай

"Лудогорец" избута назад "ЦСКА-София" в битката за върха

" Лудогорец " завоюва с 2:1 като хазаин против " ЦСКА-София " в огромното дерби на XIII кръг на Първа лига. Това разреши на първенците да изместят един от противниците си за купата и да излязат на второ място в класирането с 26 т., само че и с два мача по-малко от водача " ЦСКА 1948 " (27 т.).

За " ЦСКА-София " пък това беше следващ тежък удар от началото на сезона, защото тимът загуби втори пряк мач против директен съперник за върха (след 0:2 от " Левски " в XI кръг). В добавка идва и неуспеха в офанзивата на групите на Лига на конференцията. Така напрежението над треньора Саша Илич става още по-голямо.

Статистиката за " ЦСКА-София " от гостуванията в Разград пък стана още по-неприятна, защото тимът няма победа там към този момент в осми следващ мач. Поне отборът вкара гол за пръв път след шест " ялови " гостувания на " Хювефарма Арена ".

" Лудогорец " стартира чудесно дуела и още в 9-ата мин. аржентинецът Матиас Тисера откри резултата след асистенция на бразилеца Рик Джонатан.

В 23-ата мин. гостите от София имаха искания за дузпа за игра с ръка на Нонато в наказателното поле, само че основният рефер Георги Кабаков не отсъди такава.

В 34-ата мин. вратарят на домакините Серджио Падт пък спря топката на голлинията след удар с глава на Маурисио Гарсес, а в 43-ата мин. още веднъж избави отбора си след осъществяване на Жираир Шегоян от директен свободен удар.

Все отново " ЦСКА-София " стигна до равнене. В 56-ата мин. Амос Юга засече с глава центриране от ъглов удар на Джонатан Линдсет.

Но успеха в последна сметка бе за " Лудогорец ", откакто в 79-ата мин. полският национал Якуб Пьотровски получи пас от Дени Групер и вкара първия си гол за разградчани в формален мач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР