Лудогорец ще изиграе днес последния си двубой от груповата фаза

...
Лудогорец ще изиграе днес последния си двубой от груповата фаза
Коментари Харесай

"Хофенхайм" е последното препятствие пред "Лудогорец" към излизане от групите на Лига Европа

Лудогорец " ще изиграе през днешния ден последния си дуел от груповата фаза на Лига Европа против немския " Хофенхайм ". Българският отличник се нуждае от тъждество или победа на " Рейн Некер щадион ", с цел да си подсигурява продължаването към етапа на директните елиминации. След пет изиграни срещи разградчани са на второто място с осем точки, на две зад водача в групата " Брага ".

Българският първенец пропусна два шанса да се класира за 1/16-финалите предварително, откакто първо приключи наедно с " Брага ", а по-късно загуби от " Истанбул Башакшехир " вкъщи. Тимът има две победи, две равенства и една загуба дотук.

" Лудогорец " преследва класиране във етапа на директните елиминации за втора поредна година и общо за трети път. През сезон 2013-14 българският първенец завоюва групата си, а след това доближи до 1/8-финал, отпадайки от " Валенсия ", а през предишния сезон игра във етапа на 1/16-финалите, класирайки се като трети в групата си в Шампионската лига. Там обаче " Лудогорец " беше отхвърлен от " Копенхаген " (1:2 и 0:0).

Какво е нужно за класиране напред

Победа против " Хофенхайм ": В този случай българският тим ще събере 11 точки и ще се класира за идната фаза. Евентуална победа в Германия е единственият вид, при който българският тим може да завоюва групата, само че за задачата " Брага " би трябвало да загуби в Истанбул или да приключи наедно. При тъждество в точките сред " Лудогорец " и " Брага " разградчани ще завършат на върха поради преимуществото си в директните дуели.

UPCOMING: Hoffenheim - Ludogorets, UEL - Group Stage, 20:00 h. 07 December#ludogorets#uelpic.twitter.com/OKh7wP3far
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) December 6, 2017

Равенство против " Хофенхайм ": В този случай " Лудогорец " ще събере девет точки и ще се класира за 1/16-финалите, без да има значение резултатът в другата среща.

Загуба от " Хофенхайм ": При сходен процес основен ще е резултатът от другия мач. Ако " Истанбул Башакшехир " победи класиралия се към този момент " Брага ", ще събере осем точки, с колкото е и " Лудогорец ", само че ще го измести поради превъзходството си в директните дуели. При тъждество или победа на португалците българският тим ще продължи в Лига Европа.

Новините

Съперникът на " Лудогорец " към този момент няма късмет да се класира напред и по тази причина ще употребява доста аварийни футболисти в дуела. Треньорът Юлиан Нагелсман ще даде късмет на по-рядко играещите Еуген Полански и Ермин Бичакчич, както и на Мерис Скендерович, Робин Хак, Роберт Жюл и Филип Охс, които се изявяват най-вече за втория тим на " Хофенхайм ".

" Искаме да се разделим с Лига Европа по най-хубавия метод, тъй като по този начин ще покажем почитание към нашите почитатели и към шампионата. Планът ми е да пусна много млади момчета, които са гладни за изява и желаят да се потвърдят. Турнирът е завършил за нас, само че те имат защо да играят ", сподели 30-годишният треньор.

 Доброто показване на
© LAP.bg

Доброто показване на " Лудогорец " минава през добра игра от Марселиньо.

" Лудогорец " няма никакви проблеми с контузени или осъдени футболисти и ще заложи на всичко най-хубаво. При българския отбор обаче ще въздейства и фактора отмалялост, който се натрупва в края на календарната година. За " Лудогорец " това е 34-и мач от началото на сезона и пети единствено в последните 14 дни.

Разградчани имаха два дни по-малко за отмора, откакто играха с " Дунав " в понеделник, само че съумяха да запазят значими играчи като Козмин Моци, Вандерсон и Яцек Горалски.

В първия си мач с " Хофенхайм " през септември, " Лудогорец " реализира впечатляващ поврат от 0:1 до 2:1.

Треньорите

На формалната конференция Нагелсман изрази желанието си " Хофенхайм " да победи. Германският състав, който в последно време се показва мощно в Бундеслигата, желае да придвижи формата си и на европейската сцена.

" Имаме опция да спечелим три точки, с цел да се сбогуваме с достолепие с шампионата. Това е следващ късмет да покажем какво можем ", съобщи треньорът.

" За мен е значимо да има конкуренция. Искам всеки да потвърди, че може да бъде скъп за тима. Всички, които ще играят са готови оптимално добре за срещата ", добави младият експерт.

 Нагелсман още веднъж увери, че ще пусне футболисти, които по-рядко играят.
© LAP.bg

Нагелсман още веднъж увери, че ще пусне футболисти, които по-рядко играят.

Димитър Димитров е на мнение, че ротациите и промененият състав на " Хофенхайм " не са от такова значение поради качеството на играчите.

" Не е толкоз значимо дали противникът ще излезе с запаси или титуляри. При тях са много равностойни промените и постоянно са на едно високо равнище. Мен ме интересува повече държанието на нашия тим и това ние по какъв начин ще играем. Все отново не чакаме " Хофенхайм " да играят отбранително ", сподели Димитров.

Българският треньор съобщи, че напрежението е в неговия тим, поради потребността от триумф.

" При тях напрежението е много по-малко, тъй като те играят по-скоро за авторитет. Те няма да изневерят на стила си, който са показвали до момента. Във футбола е обикновено да има напрежение. Във всички мачове има. Съжалявам пъклен доста за мачовете с " Брага " и " Истанбул Башакшехир ". Ние сме настроени за оптимално себераздаване. Все отново мачът ще бъде сложен. Във футбола има освен победи, само че и спадове. Мъжеството е да се покажеш, че можеш да се вдигнеш във всеки един миг и да излезеш с чест ", добави Димитров.

Двубоят е довечера от 20 ч. и ще бъде излъчен директно по БНТ1.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР