Лудогорец се класира за фазата на директните елиминации на Лига

...
Лудогорец се класира за фазата на директните елиминации на Лига
Коментари Харесай

"Лудогорец" взе точка срещу "Хофенхайм" и се промъкна в следващата фаза на Лига Европа

Лудогорец " се класира за етапа на директните елиминации на Лига Европа, откакто завоюва нужната му една точка при гостуването на " Хофенхайм ". Двубоят в Германия приключи 1:1, само че българският отличник записа доста слаб дуел, в който можеше и да загуби.

Патрик Охс изведе " Хофенхайм " напред в 25-ата минута, само че при започване на втората чат Вандерсон означи скъпото попадение за " Лудогорец ". Тимът на Димитър Димитров безусловно оцеля на " Рейн Некер щадион " и беше на косъм от премахване, откакто в другия мач в групата " Истанбул Башакшехир " победи " Брага " с 2:1.

За втора поредна година българският отбор ще играе в Лига Европа и след нова година.

" Лудогорец " заложи на всичко най-хубаво, до момента в който треньорът на " Хофенхайм " Юлиан Нагелсман съблюдава обещанието си да пусне главно аварийни футболисти и млади момчета, измежду които имаше и четирима дебютанти.

Българският първенец изигра доста едва първо полувреме, в което даже имаше шанс, че позволи единствено един гол във вратата си. Футболистите на Димитър Димитров стартираха по-добре и в началните три минути стигнаха до два корнера, като заложиха на преса високо по терена и много експанзия.

End of the game. Draw with 1:1 between Ludogorets and Hoffenheim.#ludogorets#uelpic.twitter.com/hBST3X4DO0
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) December 7, 2017

Това обаче не е задържа в огромна част от дуела, а беше по-скоро епизодична демонстрация. След 10-ата минута " Хофенхайм " стоеше доста по-стабилно на терена и имаше превъзходство против разградчани.

Въпреки, че българите направляваха топката в по-голяма част от времето, те не съумяха да насочат нито един прецизен изстрел за първите 45 минути. В 25-ата минута " Хофенхайм " откри резултата посредством Патрик Охс. Натанаел се засуети отляво на отбраната и разреши топката да му бъде отнета, тя стигна до Охс и нападателят без проблем се разписа.

 Патрик Охс се възползва от грешката на отбраната на
© Reuters

Патрик Охс се възползва от грешката на отбраната на " Лудогорец ".

До почивката " Хофенхайм " можеше да вкара и втори гол, само че единствено положителните прояви на Ренан дос Сантос оставиха " Лудогорец " на най-малък пасив. По същото време и " Истанбул Башакшехир " водеше вкъщи на " Брага ", с което виртуално изхвърляше " ЛУдогорец " от шампионата.

В паузата Димитър Димитров направи промяна, вадейки един от халфовете си Яцек Горалски, с цел да пусне на терена Клаудиу Кешеру. Въпреки това още веднъж " Хофенхайм " беше отборът, който се ориентира по-добре. Домакините пропуснаха отличен късмет да удвоят задатъка си, откакто Охс остана очи в очи с Ренан, само че бразилският пазач избави.

Няколко минути по-късно домакините имаха искания, че Ренан е играл с ръка отвън наказателното си поле, само че израелската съдийска бригада подмина обстановката.

В 62-ата минута " Лудогорец " изравни посредством Вандерсон, който прекъсна суша от 504 минути без гол в европейските шампионати. Бразилецът получи пас от Марселиньо и изпревари Паслак, с цел да осъществя изравнителния гол.

 Вандерсон изравнява резултата на
© Reuters

Вандерсон изравнява резултата на " Рейн Некер щадион ".

В обстановката обаче се видя, че Вандерсон си повежда топката с ръка, пробвайки се да вземе преимущество против немския бранител. Минути преди изравнителния гол на " Лудогорец " и " Брага " изравни резултата в Истанбул.

Двете противоречиви обстановки изнервиха треньора на " Хофенхайм " Нагелсман, както и неговите футболисти и към този момент нищо в играта на германците не се получаваше.

В заключителните минути " Хофенхайм " се хвърли в предни позиции, търсейки надвит гол, с който да напусне почтено шампионата. За похлупак " Лудогорец " остана с човек по-малко след нова противоречива обстановка. Той фаулира ненужно Бичакчич в средата на терена и получи пряк червен картон, само че решението на съдията Гренфелд изглеждаше противоречиво, откакто в дейностите на румънеца нямаше непотребна агресияили тежки последици за противника.

 Реферът Оредл Гренфелд гони Клаудиу Кешеру.
© Reuters

Реферът Оредл Гренфелд гони Клаудиу Кешеру.

Краят на дуела се трансформира в извънредно трагичен, поради втори гол на " Истанбул " против " Брага ". Това остави " Лудогорец " безусловно на косъм от елиминация. " Хофенхайм " стигна до две статични положения, при които топката безусловно беше на голлинията, само че българският отбор оцеля, а можеше даже и да завоюва, само че Мисиджан не се възползва от опразнената врата.

" Лудогорец " приключва на второ място в групата си и ще бъде непоставен за жребия за 1/16-финалите на Лига Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР