Лудогорец направи куп пропуски, но все пак победи Локомотив Пловдив

...
Лудогорец направи куп пропуски, но все пак победи Локомотив Пловдив
Коментари Харесай

Неделев донесе успеха на Лудогорец над Локомотив Пловдив

Лудогорец направи куп пропуски, само че въпреки всичко победи Локомотив Пловдив с 1:0 в мач от първия плейофен кръг на Първа лига. По този метод „ орлите “ влизат като водачи с точка повече от ЦСКА в огромното дерби сред кандидатите за купата, което ще се играе на 20 май в Разград. Единственото попадение в дуела означи Тодор Неделев, който се разписва за първи път след прехвърлянето си от Ботев Пловдив.


Шампионите бяха без санкции си водач Кирил Десподов. Лудогорец стартира доста мощно срещата. Първо Игор Тиаго бе изведен зад отбраната на Локо Пд и би, само че Илко Пиргов направи впечатляващо избавяне. Последваха два анулирани гола на Кайо Видал. И в двата случая поради засада те бяха анулирани. Първо в такава бе точно бразилското крило, а по-късно асистентът Игор Тиаго, който бе с няколко сантиметра в нередовна позиция. В 17-ата минута и Густаво Нонато опитва своя мерник и уцели вратата, само че Илко Пиргов внимаваше. В 24-ата минута още веднъж Нонато бе в центъра на събитията. Той можеше да означи доста хубав гол, само че би над вратата. Последва нова голяма опция за Игор Тиаго, само че и този път бразилският голмайстор би над вратата.

Логичното се случи в 42-ата минута и „ орлите “ поведоха. Първи гол с екипа на Лудогорец осъществя Тодор Неделев. Игор Тиаго получи с тил към вратата, пребори Хорхе Сегура и подаде Неделев, който нахлу в наказателното поле, отстрани Илко Пиргов и с десния крайник нямаше по какъв начин да сбърка. Това бе и първо попадение на Неделев от над година, като той се бе разписал за последно на 20 март 2022 година против ЦСКА. Бърнард Текпетей можеше да затвори мача единствено няколко секунди по-късно, само че ударът му мина над вратата. Втората част стартира с ново състояние за ганаеца, който опита пас за Тиаго, само че Хорхе Сегура предотврати чист гол с отличен шпагат. Последва безусловно повтаряне на обстановката. Този път пасът на Текпетей стига до Тиаго, само че той направи един от пропуските на годината, като от няколко сантиметра трансферира изцяло празната врата.

Лудогорец продължи да натиска, само че Илко Пиргов и отбраната пред него стоеше устойчиво. В 68-ата минута Аслак Фон Витри изстреля същински снаряд, като Пиргов, въпреки и мъчно, въпреки всичко избави. Само 120 секунди по-късно Кайо Видал изпрати фалцов изстрел към вратата на гостите, само че топката мина на сантиметри. За отбелязване е фактът, че това бе 20-ият удар към Илко Пиргов в срещата.

В 76-ата минута Лудогорец получи право да извърши дузпа. Кайо Видал преодоля резервата в състава на Локо Пд Мендоса и падна на земята. Първоначално реферът Волен Чинков уточни бялата точка, само че след ревизиране с ВАР монитора дузпата бе анулирана, а Кайо Видал получи жълт картон за симулация.

По този метод Лудогорец се върна на първото място в класирането със 77 точки, една повече от втория ЦСКА. Двата отбора се изправят един против различен в събота от 20:15 часа в решителен конфликт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР