Лудогорец и Олимпия (Любляна) завършиха при резултат 1:1 първата среща

...
Лудогорец и Олимпия (Любляна) завършиха при резултат 1:1 първата среща
Коментари Харесай

Лудогорец изпусна Олимпия в първия мач - 1:1

Лудогорец и Олимпия (Любляна) приключиха при резултат 1:1 първата среща между тях от втория прелиминарен кръг на Шампионската лига.

„ Орлите “ нямаха шанс на своя стадион „ Хювефарма Арена “, тъй като удариха 2 греди, новият им нападател се контузи още първоначално, а през второто полувреме гол на заменилият го Матиас Тисера бе анулиран поради засада.

Още в първите секунди обаче пристигналият това лято за 3 милиона евро Квадво Дуа получи травма.

Новата „ деветка “ на домакините падна на тревата още във втората минута, без да има контакт със противник, като след това не можа да продължи и бе сменен наложително от Матиас Тисера.

Смята стана факт в 7-ата минута, а след още 7 дозайде  и втора неприятна вест за Лудогорец, тъй като гостите откриха резултата.

Опитният бранител Игор Пластун сгреши и подаде топката на Тими Елшник, който от над 25 метра с мощен шут я прати в мрежата на Серджио Падт, с цел да даде задатък на Олимпия в 14-ата минута.

Отговорът на Лудогорец пристигна тъкмо 7 минути по-късно, когато капитанът Кирил Десподов нацели напречната греда след осъществяване на свободен удар.

В 27-ата минута пък Доминик Янков стреля мощно, само че не откри задачата, но в 44-ата навършващият в петък 23 години български национал си направи най-хубавия подарък за рождения ден.

Халфът проби по лявото крило, влезе в наказателното поле и невъзмутимо задържа топката, достигайки до ъгъла на вратарското, откъдето технично матира вратаря на гостите и изравни – 1:1.

При този резултат пристигна почивката, а малко след началото на второто  полувреме проливният дъжд в Разград спря.

Скоро по-късно треньорът на „ орлите “ Ивайло Петев извърши двойна промяна.

Влизането на Кайо Видал и Педро Нареси освежи играта на домакините и в 59-ата минута последният опита шут от дребен ъгъл, само че около вратата.

Пет минути по-късно Матиас Тисера се озова самичък против вратаря на Олимпия, само че не съумя да го преодолее, а в 68-ата Лудогорец вкара втори гол, който обаче бе анулиран поради засада.

Последваха двойни смени и в двата тима, с цел да се стигне до 80-ата минута, когато Лудогорец за повторно удари напречната греда.

Резервата Спас Делев, който бе най-ниският на терена, стреля с глава и от границата на вратарското поле, само че нямаше шанс, както и негов съотборник при добавката.

В последната секунда на 6-минутното продължение Лудогорец можеше да стигне до успеха. Спас Делев откри влезлия на скорост Фон Витри от дясно, който върна в обратно към Тисера. Словенски защитник обаче беше застанал на голлинията и спря топката.

Така срещата приключи при 1:1 и Лудогорец ще би трябвало да завоюва в реванша идната седмица, в случай че желае да продължи напред и по този начин да си подсигурява най-малко още 10 мача в Е
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР