Lucky Hunt виж галерията Станаха ясни нови кошмарни разкрития за кучешкия

...
Lucky Hunt виж галерията
Станаха ясни нови кошмарни разкрития за кучешкия
Коментари Харесай

Нови кошмарни разкрития за кучешкия концлагер край Варна

Lucky Hunt виж галерията Станаха ясни нови кошмарни разкрития за кучешкия концлагер в околност Малка Чайка край Варна. Природозащитници от ANIMAL HOPE споделиха за Varna24.bg , че ден преди акцията две от кучетата са се сбили, защото са станали нападателни от апетит. Едното куче, което е издъхнало, е било влачено с джип до близкото дере, където е било изхвърлено.
Станало ясно, че кучета, които не са издържали на тежките условия и систематичното недохранване, са били изгаряни или хвърляни в прилежащ парцел. 
Собствениците на злочестите животни били от ловната дружинка на Девня. 
По време на акцията се е разиграл същински екшън. Стопаните на кучетата освен блъскали природозащитниците, само че се пробвали да отвлекат пет от кучетата. Натоварили ги на дребна алена кола и се пробвали да отпрашат. Сътрудник на организацията заградил пътя им, като бил последван от служители на реда, които са предотвратили бягството. 
Станало ясно още, че автомобилът, с който са пристигнали притежателите на кучетата е с подправени номера. Справка в регистъра открила, че номерата са на различен автомобил. 
Стана ясно още, че от 15-те кучета са отведени единствено 11 и настанени в приюта на Лъки Хънт. Три от животните са оставени на място, тъй като имали чипове, а едно е избягало. 
Природозащитниците споделиха още, че те са следили животните от месеци. Ходели са скрито да ги хранят, когато стопаните им не са били там, до момента в който най-после са подали сигнал към институциите, които имат касателство. 
От организацията допълниха, че откакто притежателите настояват, че кучетата са техни те би трябвало да си понесат отговорността за нечовешкото отношение към четириногите питомци.
Тримата мъже, които били добре известни на полицията, към момента не са арестувани, само че по случая евентуално ще бъде водено досъдебно произвеждане.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР