Ловец от берковското село Замфирово гръмна голям глиган в последния

...
Ловец от берковското село Замфирово гръмна голям глиган в последния
Коментари Харесай

Надзирател в затвора повали грамаден глиган в Берковско

Ловец от берковското село Замфирово гръмна огромен глиган в последния ловджийски излет. Слуката е трета подред в този сезон за локалната дружинка, само че е измежду рекордните до момента в района.

Четата стрелци излезли на лов за диви свине в почивните дни, и малко откакто кучетата хукнали из гората грамадно диво прасе минало край една от пусиите. Ловецът, забелязал едрия нерез, съобщил на застаналия наоколо Пламен Ерофимов и той се върнал обратно, където изтощеният от кучешкото гонене глиган дишал тежко измежду храстите.

„ Изчаках имобилен прасето да се раздвижи, с цел да го видя ясно и стрелях. Повалих го с няколко изстрела на полуавтомата! ”, описа стрелецът. Четирима здрави мъже едвам извлекли мощния нерез от гъсталаците. Според опитни авджии падналият глиган е над 180 кг.

„ Това е най-голямото диво прасе, което отстрелвам до момента! ”, съобщи Ерофимов, който има 9 години ловджийски стаж и 6 повалени диви свине. 40-годишният мъж работи като надзорник в софийския затвор, само че постоянно гостува в родното си село, където членува в ловната дружинка.

„ Дружинката ни е от най-големите и задружните в района. Имаме 62 членове, постоянно храним и охраняваме дивеча и имаме добър ресурс от диви прасета, сърни и птици! ”, сподели шефът на ловците Боян Иванов. Преди година замфировските ловци пуснали в региона си зайци импорт от Словения, които се кръстосали с локалните и нараснали популацията. А тази есен разселили и над 100 фазана. Отстрелът на диви прасета в региона върви сполучливо, до момента няма открити позитивни проби за африканска чума, обявиха от ловните сдружения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР