Ловешкото село Брестово, е избрано да бъде сред 16-те села,

...
Ловешкото село Брестово, е избрано да бъде сред 16-те села,
Коментари Харесай

Ловешкото село Брестово става интелигентно село

Ловешкото село Брестово, е определено да бъде измежду 16-те села, от общо кандидатствали 734 обитаеми места в Европа, които ще получат поддръжка в границите на план Smart Rural 21. Проектът е подсилен от Европейската комисия, Генерална дирекция "Земеделие и развиване на селските региони ". Това е единственото село от България по този план.

Целта е общността на Брестово да направи стъпки за развиване на обществения живот и локалната стопанска система, да се заздравят към този момент основаните и да се изградят нови връзки с града, близките села, администрацията, гражданския бранш.

По плана ще бъдат получени съвещания от български и европейски специалисти при създаване на тактика за интелигентно развиване на селото, както и при последващото й осъществяване. Екип от селото ще получи опция да посети някои от останалите подкрепени селища. Представители на другите села по плана ще посетят село Брестово, с цел да видят по какъв начин общността му развива тактиката си. Ще бъдат обменени положителни практики.

В края на плана би трябвало да има създадена Стратегия за развиване на село Брестово като "интелигентно село " и да е почнала работа по осъществяването й.

Населението на селото е към 200 души, само че от ден на ден хора от прилежащите градове се заселват там.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР