Ловеч. Има сериозно забавяне за пускането на тунела на входа

...
Ловеч. Има сериозно забавяне за пускането на тунела на входа
Коментари Харесай

Деница Златева, БСП: Управляващите изостават с ремонтите на пътищата

Ловеч. Има съществено закъснение за стартирането на тунела на входа на Ловеч. Срокът беше 22 декември 2018 година Това съобщи пред медиите зам.-председателят на Българска социалистическа партия и претендент за евродепутат Деница Златева на мястото на продължаващите поправки, оповестиха от пресцентъра на партията . Тя изясни, че е била осведомена от жители на община Ловеч, че тунелът продължава да не е пуснат в деяние, в случай, че има формален отговор от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) от ноември месец 2018 година, че този сектор от ремонта ще бъде пуснат в употреба на 22 декември 2018г. Златева означи, че тази информация е качена на формалния уебсайт на регионалната администрация на 7-ми ноември 2018 година, както и писмото от тогавашния ръководител на АПИ Глосов до някогашния регионален шеф, в този момент шеф на АПИ. " Тунелът беше пуснат за малко при започване на годината и в този момент още веднъж е затворен. Вижда се че не престават ремонтните действия ", разяснява тя. Златева изясни, че през вчерашния ден и през днешния ден е била на обиколка на територията на община Ловеч. " Важно и потребно е да се строят автомагистрали, с цел да се развива инфраструктурата и да привличаме непознати вложения, само че не трябва ръководещите да изостават в ремонтните действия на първокласни, второкласни и третокласни републикански пътища ", съобщи тя.
Деница Златева акцентира, че се оказва, че на територията на Ловешка област и на прилежащите области има третокласни пътища. Тя изясни, че след обиколките си в страната левицата ще показа листовка с качеството на пътищата в страната. " Претендираме да няма двойни стандарти и като жители на Европейски Съюз да не се усещаме второ качество европейци. Важно е да дадем на българските жители чувството, че без значение дали се возят по автомагистрали или по първокласни, второкласни и даже третокласни пътища, винетките, които плашат за тази услуга, им подсигуряват качествена пътна инфраструктура ", акцентира тя. Златева изрази вяра, защото ръководителят на АПИ е на място, тунелът да бъде пуснат допустимо най-бързо. " Знам, че планът се строи на няколко стадия и има няколко пускови периоди. Надяваме се да изпълнят уговорката си, както е написано от някогашния началник на АПИ ", сподели още зам.- ръководителят на Българска социалистическа партия.
Деница Златева организира срещи с кмета на Летница, доктор Красимир Джонев, с жителите на общините Летница и Ловеч. В рамките на срещите в Летница тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще се бори за почтено развиване на района и посочи пред жителите, че Европейският съюз има с какво да помогне посредством систематизиране на средства за дребните и междинни общини: за инфраструктура, за земеделие и в частност зеленчукопроизводството, както и хранително- вкусовата индустрия, разкриването на нови работни места и запазването на съществуващите. " Не може страната да абдикира от личната си отговорност и да разчита единствено на финансиране от Европа. Правителството би трябвало да подтиква дребния и междинен бизнес в България ", сподели тя. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия акцентира на значимостта на актуалните евроизбори на 26-ти май и прикани за интензивност в изборния ден и посочи: " Победа на Българска социалистическа партия ще провокира предварителни парламентарни избори и ще е добър старт за локалните избори през есента ", уточни зам.-председателят на партията. Деница Златева съобщи, че Българска социалистическа партия ще се бори за премахването на двойния стандарт при храните и приходите. " В цяла Европа се натъртва на хармоничното развиване на териториите, а в България районните разлики се усилват. На дребните общини в България би трябвало да се гледа като стопански и капиталов капацитет ", съобщи тя. Според нея е неприемливо общините да разчитат на благоволението на премиера да отпуска държавни средства по негово убеждение. В рамките на полемиките бяха повдигнати и въпроси за отношението на страната към селския и културен туризъм. Изтъкна се потребността от слагането на табели и ясното обозначаване на туристическите обекти в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР