Ловът на руски вещици в България засегна и медиите. Официозът

...
Ловът на руски вещици в България засегна и медиите. Официозът
Коментари Харесай

Посегнаха и на кореспондентите

Ловът на съветски вещици в България засегна и медиите. Официозът " Российская Газета " заяви, че кореспондентът й тук Александър Гацак е с отнета акредитация и се готви изгонването му от страната. Разбра се, че родната ДАНС е насочила мерника си към него още през септември, около цялата драма с Руската черква. Сега журналистът стоял във посолството на РФ на безвредно място. Обяснения от силите за сигурност какво толкоз е направил, няма.
Градската ни десница незабавно изпадна в овчи екстаз и да приказва наизуст, че Гацак си го е заслужил, тъй като бил проводник на съветското въздействие в страната и очернял облика ни измежду рускоезичния свят. Всяко изказване обаче предстои на инспекция - в тази ситуация просто надникване в материалите на журналиста в РГ и персоналния му профил във Facebook: общоприетоо отразяване на двустранните връзки, общата история и културните връзки. Вземане на отзиви от политици, недоволни от сляпото следване на общия русофобски дискурс на актуалните управляващи. Отразяване на антивоенните митинги в България. Факти, а не отзиви.
Отразяването на обстоятелствата обаче провокира стомашни киселини на управляващите в София, а родните психодесни пазят свободата на словото, само в случай че им отърва. Иначе са изцяло склонни да запушат устата и да прегризат ларингса на всяка медия, смееща да каже, че царят е гол. Все още не сме стигнали до равнищата на Уганда при диктатора Иди Амин, където свободата на словото е обезпечена, само че не и персоналната независимост след изразяването й, само че гоненето на непознати репортери е белег, че нещата вървят точно натам.
Русия към този момент съобщи, че готви отговор - обичайно огледален. Предвид, че " Российская Газета " е официоз, чакаме скорошно изгонване на някой от дребното останали репортери в Москва от български държавни медии. Ангел Григоров от БНР да вземем за пример, въпреки и тук да се влиза в ролята на Баба Ванга.
А точно от кореспондентите на терен се черпи най-сурова, от първо лице и неподправена информация за протичащото се. Очаква ни мръщене над машинни преводи от повече и по-малко заслужаващи доверие материали, минали през редакциите на по предписание " верни " западни медии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР