Лошото време в Съединените щати доведе до смъртта на най-малко

...
Лошото време в Съединените щати доведе до смъртта на най-малко
Коментари Харесай

Най-малко двама души загинаха при буря, причинила наводнения в Калифорния

Лошото време в Съединените щати докара до гибелта на минимум двама души, откакто Калифорния бе връхлетяна от първата от две мощни стихии. Стихията наложи издаване на голям брой заповеди за евакуация на хора поради прелели реки и мощни дъждове, изсипали се, откакто преди този момент в югозападния американски щат се беше образувала съвсем рекордна снежна завивка.

Човек с неустановена идентичност е намерил гибелта си, откакто като е рухнала част от покрива на склад. Засега щатските управляващи не удостоверяват детайлностите към гибелта на втората жертва. Близо 10 000 души в цяла Калифорния са получили разпореждане да се изтеглят, а към 54 000 са без електричество.

Властите са привели в подготвеност коли с висока проходимост, спасително-издирвателни и противопожарни екипи и различен запас за справяне с следствията от бедствието в регионите с най-голяма заплаха от наводняване поради придошли реки.

Това е невиждано по мащабите си, невиждано за последните няколко десетилетия метеорологично събитие, оповестиха от Националната метеорологична работа на Съединени американски щати.

 
Това е историческо събитие. Забележително е. В някои региони има големи количества сняг – до 30 сантиметра в града, а в провинцията даже повече. С цялото натоварване имаме много съществени опасения за натоварването на покривите.
Ким Джордж, шеф на пожарна бригада

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди настояването на губернатора Гавин Нюсъм за оповестяване на бедствено състояние, което ще разреши щатските управляващи да получат помощ от федералното държавно управление, в това число от министерството на вътрешната сигурност и Федералната работа за реакция при бедствия и повреди. Той обяви бедствено състояние в 34 окръга и задейства калифорнийските подразделения на Националната армия, както и други структури за справяне с последствията от бурята.

 
Активирахме нашия център за незабавни интервенции, тъй че сме подготвени и елементарно координираме дейностите си с всички наши партньорски организации - локални, щатски и федерални, с цел да сме сигурни, че сме в положение бързо и дейно да реагираме на всичко, което се случва.
Линдзи Бейкър, чиновник по публичната информация

Ще има наводнения в зони, които нормално остават незасегнати от сходни бедствия. Затова всеки би трябвало да е подготвен. В комбиниране със снеготопенето, водите на реките ще се повишат до невъобразими нива, предизвестиха управляващите.

Предвижданията са за преливане на речни системи в минимум 13 региона на щата, а под засилено наблюдаване за заплаха от преливане са общо близо 30.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР