Лошо време ще удари обширни части от Съединените щати на

...
Лошо време ще удари обширни части от Съединените щати на
Коментари Харесай

От Тексас до Ню Йорк: Над 3000 км. киша, лед и сняг

Лошо време ще удари обширни елементи от Съединените щати на юг и изток. Очаква се мощна снежна стихия с значителни снеговалежи и рисково ниски температури от минус 25 градуса. Поривите напразно тук-там ще доближат 100 километра в час.

През идващите няколко дни се чака зимна стихия да удари зона от близо 3000 км. в Съединени американски щати, като ще донесе изобилен сняг, лед и ниски температури.

Националната метеорологична работа издаде предизвестия за снежна стихия от Тексас на юг до Ню Йорк на изток. Температурите в някои елементи на източно Ню Мексико може да се почувстват като 20-25 градуса под нулата поради студения вятър.

В щата се подготвят и за натрупването на изобилен сняг в някои региони, а температурата ще останат под нулата в продължение на няколко дни. Почти една година откакто мощна зимна стихия унищожи енергийната система в Тексас, аргументи стотици смъртни случаи и остави милиони хора без електричество, щатските управляващи твърдят жителите, че този път са готови да реагират.

Губернаторът на Тексас Грег Абът призна, че няма гаранции, когато става въпрос за мощна зимна стихия като тази, която следва, само че изрази убеденост в проекта на щата за прибавяне на повече енергийни запаси, с цел да се подсигурява, че ще има спомагателни доставки на електрическа енергия в наличност по-скоро.

Зимното време прави пътищата опасни и в Северна Дакота. Властите затвориха междущатска автомагистрала 29 от Гранд Форкс до канадската граница поради превалявания от сняг, което докара до нулева видимост и заледени пътища. Националната метеорологична работа издаде предупреждение за снежна стихия за всички окръзи в източна Северна Дакота и западна Минесота. Метеорологичната работа заяви, че поривите напразно в някои региони могат да доближат до над 100 километра в час. Времето предизвиква животозастрашаващи метеорологични условия и властите предупредиха, че водачите, които карат по обходните пътища, с цел да се качат на автомагистралата, ще бъдат глобявани.

Зимната стихия, която обхвана най-малко пет щата към този момент е натрупала 30 сантиметра сняг в Чикаго. В сряда следобяд елементи от Северозападна Индиана и в южните покрайнини имаше 25 сантиметра снежна завивка, която продължаваше да става от ден на ден и повече.

Летището в Мидуей и региона по брега на езерото Мичиган записаха 20 сантиметра снежна завивка.

На чикагското летише О‘Хеър са били измерени към 20 сантиметра сняг.

Зимните стихии ще продължат още няколко часа в Чикаго.

Най-тежки ще са метеорологичните условия в окръзите DuPage, Kendall, Central Cook, Eastern Will, Grundy, LaSalle, Northern Will и Southern Cook в Илинойс.

В четвъртък предизвестия за мощни снеговалежи има в окръзите Ford, Iroquois, Kankakee и Livingston в Илинойс и La Porte, Benton, Jasper, Lake, Newton и Porter в Индиана. До 18 часа е в действие предизвестие за зимно време.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР