Лошо време обхвана Западна Европа. Проливните дъждове през последните дни

...
Лошо време обхвана Западна Европа. Проливните дъждове през последните дни
Коментари Харесай

Лошо време обхвана Западна Европа

Лошо време обхвана Западна Европа. Проливните дъждове през последните дни провокираха наводнения във Англия, които попречиха провеждането на събитията, планувани за уикенда, когато католиците означават Великден.
Британската Агенция по околната среда издаде 17 предизвестия за предстоящи наводнения в елементи от Уилтшър и Глостършър и 132 предизвестия за Южна Англия.
Силни ветрове и пороен дъжд провокираха спирания на тока и наводнения във Франция. В югоизточния район Рона-Алпи паднали клони и прекършени дървета оставиха без електрическа енергия 6000 семейства.
В Централна Франция пороен дъжд аргументи преливане на река Гартамп, заяви локалната префектура в Екс. Няколко пътни артерии са наводнени и затворени за придвижване. Обитателите на къщите на разнообразни места в региона са били евакуирани на безвредно място.
Зимата се върна за Великден в Испания. Бурята Нелсън донесе сняг, дъжд и мощни ветрове и провокира наводнения и транспортни проблеми. Съобщено е за четирима починали при произшествия, свързани с неприятното време.
Астурия, Кастия и Леон са самостоятелните области, най-засегнати от снега. Не се позволява придвижване на коли без вериги или зимни гуми.
Миналата седмица валя сняг и в Германия, само че снежната завивка бе единствено 2-3 сантиметра.
Същевременно на Балканите термометрите регистрираха първите за тази година 30 градуса. Необичайно гореща вълна е обхванала Кипър. Тя ще продължи доникъде на тази седмица.
Не се чакат температурни върхове. Най-топло по това време е било през 2010 година и 2018 година, когато са регистрирани 33 градуса.
Горещото време е съпроводено и от нараснали равнища на прахуляк в атмосферата, като преместването му от Северна Африка, по-специално от Сахара, ще продължи, споделиха специалистите.
Летните температури през март ускоряват терзанията за водните ресурси на страната. Към момента язовирите са запълнени до 47% от размера им при 70% предходната година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР