Лошо строителство и недобра поддръжка на магистрала Тракия в участъка

...
Лошо строителство и недобра поддръжка на магистрала Тракия в участъка
Коментари Харесай

Деформации, бабуни и пропадания: Какви са причините за състоянието на „Тракия“


Лошо строителство и недобра поддръжка на автомагистрала „ Тракия " в сектора Нова Загора - Ямбол. Това установи пред екип на bTV инж. Илия Запрянов, инспектор по пътна сигурност.

„ България е единствената страна в Европа, която употребява за автомагистрали износващ слой 4 см. Това казано с други думи е бедност. Защото за автомагистралите би трябвало дебелината на износващия слой да бъде 6 сантиметра “, изясни той.

Снимка: Редакторски екип


По пътя се виждат канавки, обрасли с трева. Според Запрянов това води до утежняване на отводняването и влага по пътното платно:

„ Или „ Пътната поддръжка " да си го почисти, или да извикат едно стадо с крави да го опасат този простор. Ще им излезе по-евтино “.

Снимка: Редакторски екип


Според инж. Запрянов би трябвало да се трансформират условията за градеж на пътищата у нас. Те са остарели и поради тях се утежнява качеството.

„ Магистралата би трябвало по калкулации и по план да издържи 12 години. В този интервал не би трябвало да има такива деформации, гюбеци, бабунки и пропадания “, акцентира инженерът.

Снимка: Редакторски екип


Потърсихме компанията строител на лот 3 - " Актор ", както и надзорната " Рутекс ", само че и двете резервират безмълвие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР