Лошият сън силно влияе върху това кои храни избираме през

...
Лошият сън силно влияе върху това кои храни избираме през
Коментари Харесай

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Лошият сън мощно въздейства върху това кои храни избираме денем. Хората с неприятно качество на съня постоянно избират и имат предпочитание за по-лоши и нездравословни храни.


Липсата на сън визира доста от виталните ни функционалности и с течение на времето може да аргументи разстройства и болести.

Проучване на Северозападния университет в Чикаго открива, че когато спим неприятно или незадоволително през нощта, ние сме по-склонни да ядем чипс, сладкиши и шоколади на идващия ден.

Когато сънят е нарушен, избрани елементи на мозъка не получават задоволително информация, което алармира, че няма задоволително сила. И най-бързият метод да се случи това са тъй наречените „ фаст фууд “, които обезпечават незабавна сила - тъкмо това, от което се нуждае тялото.

По време на опита са тествани мъже и дами на възраст сред 18 и 40 години в две групи. Едната е спяла 7-8 часа през нощта, другата по-малко от 6 часа.

Онези, които били с по-малко сън, са консумирали нездравословни храни, цялостни с калории и захари, до момента в който тези с задоволително сън са комбинирали вярно храната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР