Лошите навици имат пагубен ефект не само върху човешкото здраве,

...
Лошите навици имат пагубен ефект не само върху човешкото здраве,
Коментари Харесай

Топ 6 лоши навика, които ще изпразнят портфейла ви

Лошите привички имат гибелен резултат освен върху човешкото здраве, само че и върху фамилния бюджет.

1.            Пушене

Най-невинното нещо, което цигарите могат да създадат, е жълтата плака по зъбите. За да си обезпечат снежнобяла усмивка, пушачите би трябвало са платят забележителна сума на стоматолозите.

По-често пушачите би трябвало да се грижат не за красива усмивка, а за здравето на белите дробове. 90% от пациентите с рак на белия дроб са пушачи.

Един пушач харчи приблизително към 4000 лева годишно за цигари.

2.            Алкохол

Хората харчат 3% от приходите си за алкохол и тютюневи произведения годишно. В последната година този % се увеличи доста поради изолацията.

Консумирането на повече алкохол води до разнообразни болести. Най-често срещаните измежду пиещите са меланхолия, затлъстяване и инфаркт. Цените на лекуването ще варират според от заболяването. Под въздействието на алкохола се правят свиреп закононарушения.

3.            Бързо хранене

Според специалисти можете да ядете бързо хранене без щета за здравето си единствено един път седмично. Редовната консумация на бургери и пържени картофи е изпълнено със съществени здравословни проблеми като затлъстяване, кожни проблеми по лицето, запушени коронарни артерии, болести на опорно -двигателния уред и така нататък

Парите, които се харчат са освен за храната, само че и за лекуването на другите заболявания, появили се в резултат неразумното хранене.

4.            Шопохолизъм

Някои шопохолици съпоставят извършването на покупки със половата възбуденост. Според някои отчети шопохоликът прави до 80% ненужни покупки. Сред стоките, които купуват, може да има освен облекла, само че храна и даже мебели.

Чрез покупки такива хора компенсират неуспехите във взаимоотношенията, проблемите на работното място и в фамилията.

5.            Прием на медикаменти без рецепта

Употребата на медикаменти излишно е изпълнена освен с появяването на действителни болести, само че и с ненужни разноски. Често медикаментите без рецепта се одобряват от хипохондрици, които виждат при всяко кихане признак на нелечимо заболяване.

6.            Пристрастен към кафето

Не единствено жълтите зъби и неприятният мирис са присъщи за фена на кафето. Това, което ги отличава от всички останали, е нездравословната им обич към кафето. Често си мислят за това, когато възникне стрес, незабавно прибягват към ободряваща напитка.

Как да се отървем от зависимостта?

Традиционно хората, страдащи от зависимости, се поучават да се срещат със експерт. Ако човек не е подготвен за посещаване при психолог, добре е да включите родственици и другари. Членовете на фамилията или приятелите откровено желаят на своя непосредствен само  положително. Тези хора не преследват задачата да укорят неговата уязвимост, в противен случай, те желаят той да се отърве от този проблем допустимо най-скоро.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР