Лондонското летище Хийтроу (Heathrow) обяви в сряда, че през миналата

...
Лондонското летище Хийтроу (Heathrow) обяви в сряда, че през миналата
Коментари Харесай

През миналата година лондонското летище "Хийтроу" е с най-малък брой пътници от 1972 г.



Лондонското летище " Хийтроу " (Heathrow) разгласи в сряда, че през предходната 2021 година година броят на пасажерите е понижен до 19,4 милиона поради рестриктивните мерки за пътешестване предвид на коронавирусната пандемия. Това е най-малкият брой пасажери минали през водещото летище от 1972 г насам.

Най-голямото английско летище, което записва загуба преди облагане с налози от 1,79 милиарда паунда (около 2,43 милиарда долара) за 2021 година, също по този начин уточни, че броят на пасажерите сега изостава с 23% от прогнозите, само че все пак чака мощно лято за изходящия туризъм.

" Хийтроу " чака да реализира задачата си от 45,5 милиона пасажери през тази година.

" Сега търсенето стартира да се възвръща и ние работим в тясно съдействие с самолетните компании, с цел да разтеглим интервенциите си и да отворим още веднъж Терминал 4 за летния пик на пътуванията ", означи основният изпълнителен шеф Джон Холанд-Кей, съобщи Ройтерс.

Докато търсенето на произлязъл туризъм е било засилено от премахването на Covid рестриктивните мерки във Англия, входящият туризъм и бизнес пътуванията остават потиснати заради тестването против ковид в другите страни, означи " Хийтроу ".

Летището не чака пътуванията да се завърнат към равнищата отпреди пандемията, до момента в който не бъдат отстранени всички ограничавания и пасажерите не са сигурни, че тези ограничавания няма да бъдат наложени още веднъж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР