Лондонският Висш съд определи като клевета твърденията в книга, че

...
Лондонският Висш съд определи като клевета твърденията в книга, че
Коментари Харесай

Абрамович осъди книга - оклеветила го, че купил Челси по нареждане на Путин

Лондонският Висш съд дефинира като клюка изказванията в книга, че притежателят на Челси Роман Абрамович е купил клуба по разпореждане на президента на Русия Владимир Путин.

В книгата, озаглавена " Светът на Путин: Как Комитет за Държавна сигурност (на СССР) завладя още веднъж Русия, а по-късно се насочи към Запада ", се твърди, че Путин е употребявал големи количества, с цел да разшири въздействието си в чужбина, в това число и посредством покупката на Челси от страна на Абрамович през 2003 година. Абрамович заведе дело за клюка против авторката Катрин Белтън и издателството ХарпърКолинс, а арбитър Аманда Типълс отсъди в интерес на съветския магнат.
Швейцария не желае Абрамович, тъй като го свързва с пране на пари
Руският милиардер Роман Абрамович е обвързван с закононарушения като пране на пари и връзки с проведената престъпност и поради това е пол...

Типълс съобщи, че е съгласна с изказванието на Абрамович, че няколко изказвания в книгата са " оскърбителен по отношение на ищеца " и са показани като обстоятелства, а не като отзиви. В книгата си Белтън, която е някогашна репортерка на Файненшъл Таймс в Москва, твърди, че " Абрамович е купил Челси през 2003 под наставленията на Путин, с цел да може във Англия ". Книгата цитира източници като съветския милиардер в заточение Сергей Пугачов. В различен откъс от творбата се споделя, че Абрамович е бил " касиер " на някогашния президент на Русия Борис Елцин.

Говорителката на Абрамович приветства решението на съда, а от ХарпърКолинс обявиха, че " деликатно обмислят правосъдното решение ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР