Лондонската полиция започна разследване на събиранията на Даунинг стрийт по

...
Лондонската полиция започна разследване на събиранията на Даунинг стрийт по
Коментари Харесай

Премиер под прицел! Започна разследване на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдауна

Лондонската полиция стартира следствие на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Шефът на полицията в Лондон, Кресида Дик, съобщи, че е почнало следствие за „ евентуални нарушавания на наредбите за Covid-19 “ на Даунинг стрийт и Уайтхол от 2020 година насам.

Тя добави, че следствието е вследствие на информацията, подадена от проверяващия екип на държавния чиновник Сю Грей.

Все още не е ясно дали разследванeто на полицията може да докара до закъснение на публикуването на следствието на Сю Грей.

Всичко това става след нови разкрития, този път, че министър председателят Борис Джонсън е чествал рождения си ден на Даунинг стрийт през юни 2020 година.

От канцеларията на премиера признаха, че е имало събиране за рождения ден на Джонсън по време на първия локдаун, само че министри оспориха изнесения брой на участвалите в тържеството и още веднъж приканиха за самообладание, до момента в който не излезе отчетът на Сю Грей.

Политически анализатор на Би Би Си съобщи, че при споменаването на „ полицейско следствие “ асоциацията неизбежно е „ закононарушение “, само че разясни, че в тази ситуация не става дума обезателно за правосъден развой или затворнически присъди, а по-скоро за налагане на санкции за нарушени правила.

Натискът върху Борис Джонсън обаче да подаде оставка се ускорява. Заместник-лидерът на Лейбъристката паритя Анджела Рейнър съобщи, че „ в случай, че министър председателят е обект на полицейско следствие по какъв начин може даже да си намерения, да остане на поста си “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР