Лондон. Водещи британски и американски учени смятат, че е вероятно

...
Лондон. Водещи британски и американски учени смятат, че е вероятно
Коментари Харесай

The Telegraph: Учените вярват, че коронавирусът е изтекъл от лабораторията в Ухан, но се опасяват, че дебатът може да навреди на „международната хармония“

Лондон. Водещи английски и американски учени считат, че е евентуално коронавирусътслучайно да изминал от лабораторията в Ухан, само че се притесняват, че по-нататъшният спор ще навреди на науката в Китай и на „ интернационалната естетика “, написа английският вестник The Telegraph , като се базира на разкрити имейли.

В имейл от сър Джеръми Фарар, шеф на Wellcome Trust, на 2 февруари 2020 година се споделя, че „ евентуално пояснение “ е, че Covid-19 бързо се е развил от сходен на Sars вирус в човешката тъкан в лаборатория с ниска сигурност.

В имейла до доктор Антъни Фаучи и доктор Франсис Колинс от Националния здравен институт на Съединени американски щати се споделя, че сходна еволюция може да е „ основала инцидентно вирус, квалифициран за бързо предаване сред хората “.

Но водещ академик е споделил на сър Джеръми, че „ по-нататъшният спор би нанесъл ненужна щета на науката като цяло и науката в Китай в частност “. Д-р Колинс, някогашен шеф на Националния здравен институт на Съединени американски щати, предизвести, че това може да навреди на " интернационалната естетика ".

Виконт Ридли, съавтор на „ Viral: търсенето на произхода на Covid “, сподели: „ Тези имейли демонстрират плачевна липса на неприкритост и бистрота измежду западните учени, които наподобява са били по-заинтересовани да отхвърлят догадка, която считат за доста правдоподобно по политически аргументи ”.

В имейлите сър Джеръми сподели, че други учени също имат вяра, че вирусът не може да се е развил естествено. Един подобен академик е професор Майк Фарзан от Scripps Research, специалистът, който откри по какъв начин истинският вирус на Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) се свързва с човешките кафези.

Учените са били изключително обезпокоени от част от Covid-19,, част от шиповия протеин, който му оказва помощ да навлезе в клетките и го прави толкоз инфектиран за хората.

Обобщавайки опасенията на професор Фарзан в имейл, сър Джеръми сподели: „ Той е обезпокоен от място в шиповия протеин и му е мъчно (да) изясни това като събитие отвън лаборатория, макар че има вероятни способи (това да се случи) в природата, само че те са доста малко евентуални.

Новите детайлности излязоха нескрито, откакто членовете на Надзорния комитет на Републиканската камара на Съединени американски щати получиха достъп до документите, откакто се оплакаха, че наличието им е било мощно редактирано, когато са били пуснати по претенции за независимост на информацията.

Имейлите бяха изпратени в отговор на телеконференция сред 12 учени, в това число сър Патрик Валанс, основен теоретичен консултант на английското държавно управление, на 1 февруари.

Имейлите демонстрират, че до 2 февруари 2020 година учените към този момент се пробват да спрат дебата за теорията за лабораторен теч.

В имейл от доктор Рон Фучие до сър Джеръми се споделя: „ По-нататъшен спор по отношение на сходни обвинявания излишно ще отвлече вниманието на висшите откриватели от техните дейни отговорности и ще нанесе ненужна щета на науката като цяло и науката в Китай в частност “.

Д-р Колинс, някогашен шеф на Националния здравен институт на Англия, отговори на сър Джереми, заявявайки: „ Споделям вашето мнение, че е належащо бързо привикване на специалистите в рамка, вдъхваща доверие, или гласовете на конспирацията бързо ще стартират да преобладават, причинявайки огромна евентуална щета на науката и интернационална естетика. "

Джеймс Комър, републиканският конгресмен, който е обезпечил нередактираните имейли, е споделил, че това демонстрира, че специалисти като доктор Фаучи са приели теорията за течове от лабораторията в Ухан „ доста по-сериозно “, в сравнение с се е предполагало до момента.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР