Лондон. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва

...
Лондон. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева обсъди с осем свои колеги приноса на Обединеното кралство за европейската сигурност след Брекзит

Лондон. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в среща в Обединеното кралство с осем свои сътрудници, които разискаха връзките сред Европейския съюз и Лондон след Брекзит, в това число присъединяване на кралството в европейската политика за сигурност и защита. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
Домакинът Борис Джонсън посочи, че напускането на страната му няма да се отрази на приноса й към общата отбранителна политика и че Англия ще продължи да бъде значим сътрудник на Европейски Съюз в името на сигурността на континента.
На срещата в резиденцията “Чивнинг ” в графство Кент участваха вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на външните работи на Хърватия Мария Пейчинович Бурич, министърът на външните работи на Обединеното кралство Борис Джонсън, министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану, министърът на външните работи на Полша Витолд Вашчиковски, министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, заместник-министърът на външните работи на Словения Андрей Логар, заместник-министърът по сигурността и многостранните въпроси на Чешката република Иво Срамек, заместник-министърът на външните работи на Словакия Иван Корчок.
В неофициална конюнктура дипломатите обмениха отзиви по рецесията в Иран, Северна Корея и Сирия, както и по редица други въпроси от интернационалния дневен ред.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР