Лондон. Веригата британски ресторанти Marco Pierre White скоро ще предлага

...
Лондон. Веригата британски ресторанти Marco Pierre White скоро ще предлага
Коментари Харесай

Independent: Прочут британски ресторант въвежда в менюто „вегански пържоли“ на 3D принтер

Лондон. Веригата английски заведения за хранене Marco Pierre White скоро ще предлага „ вегански пържоли “, направени с 3D принтер, написа The Independent . Според именития готвач и създател на едноименната верига Марко Пиер Уайт, той е бил прелестно впечатлен от усета на различния артикул, изработен по израелски технологии от компанията Redefine Meat от растителни съставки.

Скоро гостите на заведенията за хранене на White`s в цяла Англия ще могат да опитат „ вегански пържоли “ от 3D принтера. Новият различен артикул е очакван да се продава на почти същите цени като елементарните месни артикули в стекхаусите Marco Pierre White и други кулинарни заведения, т.е. сред 20 и 30 английски лири, се изяснява публикацията.

За да „ отпечата “ сходна опция на месото, израелската компания Redefine Meat употребява съставки като соев и грахов протеин, цвекло, нахут и кокосова лой. Използвайки техники за 3D щемпел и стратегии за изкуствен интелект, тази технология основава аналог на мускулни нишки от животинско месо, от които по-късно можете да приготвите „ сочни, само че твърди пържоли “ с усет на „ същинско говеждо или агнешко “, написа The Independent.

Според самия Уайт, когато за първи път опитал тези артикули, той бил „ шокиран “ от техния усет и чудесно качество. До този миг всички заместители на растителна основа доста отстъпват по своите характерности, само че продуктите, употребяващи 3D технология Redefine Meat, имат нужното качество и универсални характерности, което направи допустимо включването им в менюто, изясни известният готвач.

Израелската компания Redefine Meat отпечата на 3D принтер първите си „ вегански пържоли “ през юни 2020 година и чака да показа продуктите си в заведенията за хранене в Европа тази година и в европейските супермаркети през идната, се изяснява публикацията. В допълнение към известната верига Marco Pierre White, различни вегански бургери, салами, агнешки шишчета и първокласно смляно говеждо месо от растителни заместители ще бъдат доставяни и на заведения за хранене във Англия, Германия и Нидерландия.

Според Ешар Бен-Шитрит, създател и основен изпълнителен шеф на Redefine Meat, някои от отзивите, които компанията му е получила от вегани, даже настояват, че различната им 3D отпечатана пържола е „ прекомерно сходна на месо “.

Стекхаусите на английската верига Marco Pierre White са известни със своите фини меса, в това число филета, риба и шатобриан. През 1994 година Уайт става най-младият готвач, награждаван в миналото с три звезди Мишлен на 32-годишна възраст за ресторанта си в Лондон. Пет години по-късно обаче той реши да ги върне и да се откаже от рейтинговата система, напомня The Independent.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР