Лондон. Сърцето е много важен орган и един от начините

...
Лондон. Сърцето е много важен орган и един от начините
Коментари Харесай

Daily Express: Какаото и шоколадът – радост за душата и борба с лошия холестерол

Лондон. Сърцето е доста значим орган и един от методите да го запазите крепко е да поддържате естествени равнища на холестерола в кръвта. Д-р Кристал Уайли от Asda Online Doctor сподели, че черният шоколад и какаото на прахуляк са в листата на „ здравословните “ сладки неща, които оказват помощ за възстановяване на равнищата на холестерола, написа Daily Еxpress .

Тя го изясни по този начин: „ Тъмният шоколад, богат на какао, съдържа доста флавоноиди, които оказват помощ на артериите да се уголемяват, позволявайки на повече кръв да минава през тях, което от своя страна оказва помощ за намаление на кръвното налягане. За оптимални изгоди, пробвайте се да изберете неалкализирано какао на прахуляк, което е изключително богато на флавоноиди и не съдържа добавена захар.

Флавоноидите, открити в какаото, имат редица потребни свойства.

Те демонстрират мощни антиоксидантни резултати, които им разрешават да се борят с възпалението. Възпалението е постоянно срещан признак на диабетa, сърдечнитe болести и някои типове рак.

Флавоноидите намаляват равнищата на холестерола, като блокират веригата на синтез, която води до образуването му.

Експерти по публично здраве от Калифорнийския университет в Бъркли предизвестяват против несъразмерната консумация на тези флавиноиди, тъй като, в случай че се одобряват във високи дози, намиращи се в питателните добавки, те могат да усилят риска от рак.

Какаото не е единствената здравословна храна, която доктор Уайли предлага да се яде постоянно.

" Друг прекрасен метод да намалите риска от хипертония и сърдечни болести е да добавите горски плодове към ежедневната си диета. "

" Горските плодове са богат източник на полифеноли, които са растителни субстанции с потвърдени изгоди за сърдечно-съдовото здраве. "

„ Вече е потвърдено, че полифенолите оказват помощ за понижаване на риска от инсулти, усъвършенстват инсулиновата устойчивост, борят се със систематичното инфектиране и намаляват кръвното налягане.

„ Ако не обичате горски плодове? Не се безпокойте. Полифенолите се намират и в чая, какаото, зеленчуците и плодовете. "

" Друг по-малко прочут метод за намаление на кръвното налягане е да включите суроватъчен протеин в диетата си. "

„ Докато доста от нас свързват суроватъчния протеин с протеинови шейкове и създаване на мускули, той също играе значима роля за съдовото здраве. Едно изследване откри, че потреблението на суроватъчен протеин доста усъвършенства кръвното налягане и съдовата функционалност.

Суроватката е непряк артикул от производството на сирене. Протеинът се изолира от суроватката и по-късно се смила на прахуляк.

Този суроватъчен протеин може да се прибавя към огромно многообразие от храни, като кисели млека, с цел да се усили наличието на протеини в тях.

Д-р Уайли предизвестява, че диетата не би трябвало да се приема като единствен метод да контролирате здравето си.

„ Разбира се, тези ограничения не би трябвало да заменят приема на специфични медикаменти, предписани от Вашия доктор. Те обаче могат да се комбинират с приема на медикаментите, от които се нуждаете. "

На доста хора, които имат нараснал риск от инфаркти и инсулти, като превантивна мярка се предписват специфични медикаменти, които намаляват равнищата на холестерола в кръвта, наречени статини.

Нивата на холестерола могат да бъдат усъвършенствани и посредством извършения, най-вече посредством умерени физически извършения.

Високите равнища на холестерол са постоянно срещани при хора с разнообразни метаболитни положения.

Хората с диабет имат изключително висок риск от вреден баланс сред добър и неприятен холестерол.

Хипертонията и други сърдечно-съдови болести могат да увредят кръвоносните съдове, карайки молекулите на холестерола да се задържат по-лесно към стените им, образувайки плака, която попречва притока на кръв.

Заедно тези фактори покачват риска от инсулт и инфаркт при хора с високи равнища на холестерол.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР