Лондон. Пандемията води още една тежка зима за Европа. Докато

...
Лондон. Пандемията води още една тежка зима за Европа. Докато
Коментари Харесай

The Times: Ограничения и протести в Европа

Лондон. Пандемията води още една тежка зима за Европа. Докато имунитетът от имунизациите на континента понижава и температурата се намаляват, наподобява, че настава четвърта вълна от коронавирусни инфекции. В няколко страни се постановат нови ограничавания. Австрия влезе в цялостно национално блокиране. Чешката република, Нидерландия и Словакия също оповестиха нови правила за неимунизираните на фона на възходящия брой случаи. Саксония, най-тежко засегнатата провинция в Германия, ще влезе в блокиране за „ спиране на предаването “; други немски провинции също обмислят ограничавания, написа The Times в понеделник.

Новите ограничавания от своя страна провокираха огнища на обществени безредици. Вътрешният министър на Австрия предизвести за „ все по-радикализирано въодушевление “ след митингите против блокирането и имунизациите, подкрепени от дясната популистка Партия на свободата. Полицейски чиновници в Ротердам бяха ранени в събота при протести поради спомагателни ограничавания в Холандия, разказани от кмета на града като „ оргия на принуждение “. През почивните дни имаше демонстрации в Италия, Швейцария, Белгия и Хърватия поради налагането на по-строги правила в ежедневния живот.

Борис Джонсън сподели, че към момента не е ясно дали новата вълна от инфекции, която опустошава Европа, ще залее и английските крайбрежия. Обединеното кралство не може да си разреши да бъде самодоволна от тази опция. Тази страна е ваксинирала 68 на 100 от популацията си; което не е доста по-високо от % на имунизиране в Германия (също 68 процента) или Австрия (65 процента).

Според The Times, Англия може да се размине с тези подиуми, защото е доста по-напред от няколко европейски страни във връзка с използването на бустер дози. Там такива са си сложили към 21 на 100 души спрямо, да вземем за пример, 13 в Австрия.

Второ, допустимо е опитът на Европа да е по-скоро, ехтене на това, което към този момент е било, в сравнение с да е предвестител на идните неща за Англия. Ако намаляващият имунитет от две дози от имунизацията води до повишаване на инфекциите, може да се окаже, че ранният прогрес на имунизацията на Англия й е разрешил да претърпи този скок при удобните условия на лятото, до момента в който по-бавният старт в доста елементи на Европа значи, че скокът идва за тези райони в по-студените и по-сурови месеци.

Според The Times, е явно, че в дълготраен проект сдържаността на неимунизираните не може да попречи на изцяло нарязаните да се насладят на свободите си. Новите ограничения за публично здраве в Европа, които са ориентирани по-специално към неимунизираните, отразяват това.

И въпреки всичко европейските несъгласия демонстрират също, че когато пандемията навлезе в по-тежка фаза, както може да се случи още веднъж за всяка страна, разделянето сред имунизираните и неимунизираните може бързо да стане надълбоко и горчиво. Дезинформацията поражда съмнение, което може да прерасне в принуждение, отбелязва изданието.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР